Ilyen tényleg nincsen úgy nem operálták meg a kirúgott szívsebész Székely László egyik betegét, hogy azt már elaltatták  és a műtőasztalon feküdt. Egyszerűen vérlázító az, ami itt egészségügy címszó alatt történik.

Már fertőtlenítve, benyugtatózva a műtőasztalon feküdt az elbocsátott szívsebész betege, mikor szóltak neki, hogy elmarad a beavatkozás, írja a hvg.huAz ATV Heti Napló című műsorában arcának vállalása nélkül megszólaló beteg zárójelentésére azt írták: „technikai okból” nem műtötték meg.

A vidéken élő, középkorú asszony elmondta, hogy még autójuk sincs, így már a felutazás nem volt egyszerű Budapestre, ahol még egy hétig „nem csináltak semmit” vele, pár vérvételen, előkészítő vizsgálaton kívül. „Már minden megvolt”, a műtét előtti este nagyon félt, hogy meg fog halni.

Az operáció napján reggel 5 órakor felkeltették, jött a nővér, fertőtlenítették a testét, nyugtatót kapott, majd mikor dél körül kicsit magához tért, mondták neki, hogy mégis elmarad a műtét. „Csak néztem félkómásan”, valamit mondtak, hogy „etikai vagy politikai okból, már minden összefolyt” – mesélte.

A zárójelentésére azt írták: technikai okból nem került sor a műtétre. Már aznap haza akart jönni, végül másnap mehetett haza a többgyerekes asszony, akit végül egy másik kórházban hamarosan megműtenek.

Mint mi is megírtuk, a kardiológiai intézetből elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betege meghalt. A Népszava cikke szerint, ami elsőként megírta az esetet, a betegnek speciális, egyedi gyártású érimplantátumra volt szüksége. Orvosa elindította az eszköz legyártásához és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, de mire a papírok szeptemberre megérkeztek, Székely elbocsátása már zajlott.

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here