Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az idei október 23-ának volt egy csodálatos pillanata, amikor hatalmas -150 fős- tömeg előtt korunk Torgyán Józsefe frigyre lépet korunk FKGP-jével.

Ugyan ki tudná felejteni a 90-es évek legcsodásabb politikai alakulatát az FKGP-t. A szépreményű agrárpárt egyik pillanatról a másikra vált marakodó szörnyeteggé. Szakadások, kizárások, verekedésig fajuló konfliktusok, kilépések, csetepaték melyek a bíróságig fajultak. Sokan úgy gondoltuk, hogy ennek a csodás pártpolitikai kultúrának egyszer és mindenkorra vége.

De ahogy az egyetemes történelem a politikai történelem is ismétli magát és a kisgazdák sajátságos politikai kultúrája Lehet Más a Politika néven reinkarnálódott, no nem azért zöld párt, mert zöldségeket beszélnek, mint ahogy az FKGP sem azért volt agrárpárt.

Azonban mindkettő csodás politikai alakulat kitermelte méltó vezetőit. Ki tudná felejteni a roppant szórakoztató Torgyán József sajátságos parlamenti kirohanásait? A roppant  nagyhangú politikus a nép egyszerű igazságaira épített, volt egy kör ahol igencsak népszerű volt, de amint a független kisgazdákat sikeresen bevezette a Fidesszel egy kormányba kiderült, hogy a nagy hang mögött csak duma-duma volt.

S nem tudom nem korunk Torgyán Józsefjének látni, a mi nagyhangú, vicces celeb – kritikusunkat Puzsér Róbertet. Azt hiszem az már csak hab a tortán, hogy Puzsér ezzel az attitűddel pont az LMP segítségével igyekszik megmászni a főpolgármesteri széket.

A dolog komolyságát jól jelzi, hogy még a saját követői sem gondolják komolyan, hogy Puzsér komolyan gondolja ezért, hogy komolyan gondolják őt a követői  két naponta, elmondja, hogy ő komolyan gondolja.

S hogy az LMP is mennyire komolyan gondolja ezt a csodás frigyet idén október 23-án hatalmas tömeg előtt, mintegy 150 fős szuper tüntetésen be is dörrentették Puzsér Robi mindent elsöprő főpolgármesteri kampányát.

Majd rá egy napra elment Vágó Gábor az LMP szóvivője az ATV-ben, aki elmondta, hogy azért Puzsér még nem az LMP főpolgármester-jelöltje.

De kétségtelenül a kedvencem ebben a témában az azonnali.hu, LMP-hez közeli portál, aki kb 2 óránként közre ad egy cikket, hogy Puzsérnak mit kellene csinálni, hogy alkalmas főpolgármester-jelölt legyen, tehát szimpla logika alapján, ők is sejtik hogy nem az, hogy kurvára nem az.

Arról már írtunk egy cikket, hogy az ilyen hibridrezsimekben, mint mi is vagyunk nem új keletű, hogy egy tök alkalmatlan ismert celeb jelölt bejelentkezik egy fontos tisztségre,  így a valódi ellenzéki jelölt elöl elviszi a médiateret, a kormánypártnak meg remek érvet ad, hogy miért komolytalan az ellenzék. Ilyen volt az orosz választásokon Putyin esélyes kihívójának beállított Kszenia Szobcsak média celeb is.

Persze tegyük hozzá hogy a Puzsér jelenséghez nagyban hozzájárul a baloldal állapota is, hogy bár nincs alkalmas jelöltünk, de nehogy már a másik párt embere legyen. De mindenki nyugodjon meg, pont ugyan ilyen válságban volt a jobboldal a 90-es években: az alkalmatlan jelöltekre építő, alkalmatlan pártok szépen eltűntek. Ahogy eltűnt Torgyán és az FKGP úgy tűnik majd el az LMP és Puzsér, (vagy Juhász és az Együtt, ja az már eltűnt.)

Amit én személy szerint megtanultam a 2018-as választásokból, hogy ezer meg egy érvet leírhattam, hogy miért rohannak az ellenzéki pártok a szakadékba, miért lesz meg a Fidesznek a kétharmada, hol hibázik ez a párt vagy az a párt, pont olyan volt mint a falra hányt borsó. Kaptam én azért hideget is meg meleget is, meg kellett értenem, hogy a az érvek mit sem érnek, nem tudják felülírni a racionalitásoktól elszakadt pártérdekeket.

A különböző pártok hívei leszavaznak oda, ahova eddig is s csak majd a választás végeredménye szembesíti őket. Végig kell menni ezen az úton az ellenzéknek. Ezer meg egyszer érvelhetek és leírhatom, hogy az LMP meg a Puzsér úgy szánalmas, ahogy van s csak arra jó, hogy kompetens és esélyes jelölt híján újra Tarlós legyen, akkor is lesz 6-7  százaléknyi LMP-s, aki biztos Puzsérra szavaz majd, mert aszt hiszi nyerhet és úgy mint 2018 tavaszán majd a TV előtt fog pislogni, mint a ponty a szatyorba, hogy a Fidesz nyert és az ő csodajelöltje pedig nem.

Én akkor is leírtam, hogy előre szólók és most is. De ma már azt gondolom, hogy a valódi megoldás az lesz, ha ezek úgy tűnnek el, mint ahogy eltűnt Torgyán és az FKGP. El fognak, mert ez az ő útjuk. Ha látják, ha nem.

Ha pedig egyetértesz velem, megtisztelsz egy megosztással.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here