Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Valahogy a sajtóban arról nem szokás írni, hogy a Fideszben, a Fidesz környékén milyen belső feszültségek vannak. Pedig már nyilvános térben üzengetnek egymásnak a Fidesz szellemi tartópillérei. Eközben, ha valamelyik ellenzéki párttól kilép akár egy falusi vezető, némi túlzással, végzettségüket tekintve politológusok levezetik, hogy válságban van a párt. Ez is jól mutatja, hogy a nyilvánosság milyen szépen kiszolgálja a kormánypárt érdekeit.

Egyre jobban növekszik a belső feszültség a Fidesz holdudvarában, a helyzet odáig fajult, hogy nyilvános médiaüzengetésekben fasisztázzák illetve marxistázzák egymást a szereplők.

A Fidesz szakadásairól, lemorzsolódásairól nem nagyon szokás veretes elemzéseket írni, pedig az évek során igen hosszúra nőt az a névsor, akik még 2010-ben kőkeményen azon dolgoztak, hogy Orbánból miniszterelnök legyen, de mára már a Fidesz kritikusai, sőt akad közülük olyan is, aki az ellenzék meghatározó politikusai lett.

Most is körvonalazódik egy újabb törésvonal, ami leginkább az új hullámos, illiberális poshadt szagú kicsit fasiszták és a régi vágású polgári-konzervatívok között húzódik.

Ennek a csatának két csörtéje is volt a múlt héten a nyilvánosságban. A Hír Hugó is beszámolt róla, hogy Fábry Sándor, a Fidesz-hű showman műsorában igen csak beszólt egyet a puha diktatúrát építő új hullámosoknak, azzal, hogy kijelentette három fasiszta jellegű kormánypárti csatorna van: az M1, az Echo TV és Hír TV.

De az új hullámosok is visszaszóltak, ők úgy folyamatosan a Fidesz filmügyi kormánybiztosát ostorozzák, a Pesti Srácokon megjelent egy írás, amiben Vajnát konkrétan marxistázzák és kifejtik, hogy a jelenlegi filmügyi rendszer rossz, mert balliberális, posztmarxista kezekben van Vajnánál.

Azonban a mélyben ennél egy sokkal élesebb törés is húzódik: a régi vonalas polgári-konzervatívok ugyanis demokraták és baromira nem tetszik nekik, ez a Putyini hatalomgyakorlás. Nem tetszik nekik, hogy a kormány egy egyetemmel, a tudományos akadémiával hadakozik, hogy építi le a jogállamot, hogy mindent eláraszt a gyűlölet-propaganda.

Az új hullámosok meg leginkább gondolkodás módjukban olyanok, mintha Szálasi nyilas fiai születtek volna újra: mindent alá lehet rendelni a szent célért, kb nincsenek elvek csak a hatalom megtartása az egyetlen dolog, amiért küzdeni kell. S úgy gondolják, hogy bármit szabad, mert azt a választási eredmények igazolják.

Szóval lehet látni, hogy ez az ellentét mély és komoly. De mégsem új, hiszen ennek mentén már morzsolódtak le, sőt szakadtak is le szereplők a Fidesz holdudvarából. Igen, Simicska, vagy Csintalan, Mellár, Hadházy, Gémesi, Jeszenszky, Pálinkás, Stumpf és a sort még hosszasan lehetne folytatni.

S hogy lesz e ebből szakadás? Szerintem igen, hiszen ezek nem kibékíthető ellentétek, a kérdés csak az, hogy ez megmarad a lemorzsolódás szintjén vagy komolyabb történések is lesznek.

De a helyzet ennél bonyolultabb, hiszen egy világ trendet láttunk. Sok helyen kerül szembe a jobboldal a jobboldallal, pontosabban a szélsőjobboldallal. A folyamat aggasztó, nagyon aggasztó. Mert sok helyen nyer sőt, diadalmaskodik ez a lényegét tekintve fasiszta gondolkodás. Nem gond leépíteni a jogállamot, gyűlöletet keltetni.

Pedig gond, mert a II. világháború után kialakult demokratikus rendszerek garantálták a békét.  Persze most ezeken a sorokon sokan, talán hitetlenkedni fognak, de háborúk nem úgy robbannak ki, hogy hopsz csak egy reggel arra kelünk, hogy lőnek. Hanem szépen fokozatosan egyre többet tesznek, engednek meg maguknak országvezetők.

Igen, megengedik maguknak, hogy álhíreket terjesszenek, igen megengedik maguknak, hogy bűnözőkkel egy lapon említsék a nevüket és igen megengedik maguknak egy idő után, hogy lőjenek.

Elképzelhetetlen? Miért elképzelhetőnek gondoltad, hogy befogadunk egy politikus bűnözőt is valaha?

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here