Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már ma elkezdődtek a szakszervezetek országos demonstrációi a Fidesz rabszolgatörvénye ellen . A Veszprémi vasasok figyelmeztető útlezárással tiltakoznak, holnap 10 órától a fővárosban hatalmas szakszervezeti tüntetés lesz az Orbán politikája ellen.

Nem csak a fővárosban, de ország szerte tiltakoznak a szakszervezetek a rabszolga törvény ellen. Egy kutatás szerint a lakosság több, mint 80 százaléka ért egyet az érdekképviseletek tiltakozásával.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség jelentette be, hogy vidéken is megkezdik a tiltakozást a rabszolgatörvény ellen, méghozzá félpályás útlezárásokkal.

Első alkalommal ma, Veszprémben demonstráltak a Házgyári úton. Mint írják, meg kívánjuk mutatni, hogy összehangolt csoportokkal is tudunk nyomást gyakorolni, és ha szükséges, nagy mértékben tudjuk fokozni a tevékenységet!”- írja a merce.hu

A zoom.hu információi szerint a munkavállalói szakszervezetek a rabszolgatörvény ellen nemcsak a december 8-i, azaz holnapi budapesti megmozduláson tiltakoznak majd, hanem további vidéki félpályás útlezárásokra is készülnek.

László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke azt mondta a lapnak, hogy a  veszprémi, mellett Szolnokon is előkészítés alatt van egy félpályás útlezárás, jövő héten pedig Győrben, illetve Pécsen folytatják a tiltakozást.

Mivel a megmozdulások még engedélyeztetés és szervezés alatt állnak, pontos időpontot egyelőre nem tudott mondani a szakszervezeti elnök, majd hozzátette, hogy  ha a parlament megszavazza a Munka Törvénykönyvének módosítását, akkor januárban további megmozdulások várhatók.

Mint, ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla hétfőn a sikertelen kormányzati egyeztetések után Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) elnöke jelentett be most szombatra demonstrációt.

A  december 8-ára meghirdetett demonstrációra, szombaton 10-kor gyülekeznek a tüntetők a Jászai Mari téren, ahonnan 11 órakor a Nyugati pályaudvar felé vonulnak, majd a demonstráció beszédei  a Kossuth téren lesznek megtartva.

A Fidesz média nem fog beszámolni a szakszervezetek tüntetéséről, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenkihez eljusson a tiltakozás híre!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here