Mint, ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla, tegnap a tüntetések kapcsán a Fidesz belügyminisztere, Pintér Sándor egy közleményt adott ki melyben többek között azt írja, hogy a demokráciát megzavarták a tüntetők, akiket ő csak rendbontóknak hív.

Pintér Sándor  közleményében azt írja, hogy a demokráciát rendbontók zavarták meg, azok, akik arcukat elfedve összetévesztették a demokráciát a törvénytelenséggel, a szabad véleménynyilvánítás jogát az erőszakkal. Majd a belügyminiszter azt is kijelenti, hogy a rendőrökkel szemben “soha nem látott” támadásról van szó, “ilyen mértékű és intenzitású támadás nem ért magyar rendőrt”.

Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke reagált Pintér Sándor közleményére, melyben kijelenti, hogy nem helyesli, ha rendőröket vagy bárkit megdobálnak, ha fizikai bántalom éri őket, (Mint ahogy azt sem, ha ők pedig előzetes felszólítás nélkül könnygázt használnak.)- utalva a tegnapi Kossuth téren bevetett könnygáz körülményeire.

A politikus hozzá teszi még, hogy akkor sem, “ha ezt nagyon kevesen teszik, és nem a demonstrálók tömegei. Akkor sem, ha értem az indulatokat és a felgyűlt tehetetlen dühöt. A kormánynak mint egy falat kenyér, úgy kell most egy kis tüntetői agresszió.”

Majd Lendvai Ildikó emlékezteti Pintért, hogy a Fidesz által békésnek mondott 2006-os tüntetők kockakővel dobálták a rendőröket, kordonokat állítottak fel az utcán és gépkocsikat gyújtottak fel:

Mint írja a politikus, a belügyminiszter memóriájával mintha volna valami baj. Értem én, hogy 2006 őszén ő maga éppen nem volt sem rendőr, sem rendőrminiszter, hanem számos őrző-védő és egyéb cég résztulajdonosa, de soha nem is beszélgetett a volt kollégáival? Legalább utólag megkérdezhetné őket- jegyzi meg.

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here