fotó:24.hu
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Holnap, az az vasárnap, nem csak Budapesten mennek utcára az emberek tüntetni Orbán politikája ellen, hanem további hat megyében is lesznek tüntetések. Tüntet Csongrád, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Veszprém és Győr-Moson Sopron megye is.

Mint, ahogy a Hír Hugó már beszámolt róla megmozdult a Facebook népe, ma délutánra a már több mint 50 ezer meghívottja lett annak a facebook eseménynek, mely holnap délután, 15 órára a fővárosi Hősök terére hívja a tüntetőket a rabszolgatörvény ellen.

A meghívóból az is kiderül, hogy a gyülekező után, az Andrássy úton az Oktogon felé indul majd a tömeg, majd a Teréz körúton a Nyugati térig vonulnak. A Nyugati tértől a Bajcsy-Zsilinszky utcán befordulva az Alkotmány utca végén felállított színpadnál lesznek majd a beszédek.

A budapesti tüntetéshez bejelentették a szakszervezetek és a pártok is csatlakozásukat, így vélhetőleg a civil megszólalók mellett, szakszervezeti vezetők és politikusok is ki fognak állni a színpadra!

Azonban talán még ilyen nem is volt, most a főváros mellett megmozdul hat megyeszékhely is. Tüntetés lesz Csongrád, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Veszprém és Győr-Moson Sopron megye székhelyén is.

A Mérce összeszedte az eddig bejelentett megyei tüntetéseket:

  • A debreceniek 15 órától tüntetnek a Hajdú-bihari Napló székhelye előtt (a pécsiek már pénteken meglátogatták a helyi Fidesz-lap székházát);
  • Szegeden 16 órakor a Rákóczi téren kezdődik a tiltakozás;
  • Békéscsabán szintén 16 órakor gyülekeznek a Békés megyei dolgozók;
  • Győrben 17 órakor a Városháza előtt gyülekeznek a tüntetők, csatlakozik hozzájuk az Audi Hungária Független Szakszervezet is;
  • Miskolcon is 17 órakor, a Búza téri templomnál lesz tüntetés, majd hétfőn reggel 7-től és délután 4-től is lesz egy-egy megmozdulás;
  • Veszprémben is készülődik egy séta a rabszolgatörvény elleni tiltakozásképp, ennek időpontja azonban még nem világos.

Azonban nem csak belföldön, de külföldön élő magyarok is tüntetni fognak Orbán politikája ellen, a Bristolban élő magyarok is vasárnap délután vonulnak utcára.

Mivel a megyei lapok biztos nem számolnak be arról, hogy tüntetés lesz Orbán ellen a megyék székhelyén. Ezért arra kérünk, hogy minél több ellenzéki értesüljön a megyékben is tüntetésekről, oszd meg ezt a posztot!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here