Mint ahogy a Hír Hugó beszámolt már korában róla ma délután ismét tüntetés lesz az Orbán politikája ellen, azonban most Budapest mellett további hat megyében lesznek tüntetések. Tüntet Csongrád, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye is.

Mint, ahogy a Hír Hugó már beszámolt róla megmozdult a Facebook népe, már tegnap délutánra több mint 50 ezer meghívottja lett annak a facebook eseménynek, mely ma délután, 15 órára a fővárosi Hősök terére hívja a tüntetőket a rabszolgatörvény ellen.

Az MSZP két fontos felhívást intézett a tüntetésen résztvevőkhöz, az első, hogy  hozz magaddal, ha tudsz zászlót, transzparenst és még tíz embert!

A második és a legfontosabb felhívás, hogy legyen rajtad valami fehér. Sapka, sál, szalag vagy bármilyen más fehér ruhadarab, mert így jelezzük, hogy békésen tiltakozunk a rabszolgatörvény ellen.

Fontos, hogy most a főváros mellett megmozdul hat megyeszékhely is. Tüntetés lesz Csongrád, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Veszprém és Győr-Moson Sopron megye székhelyén is.

A Mérce összeszedte az eddig bejelentett megyei tüntetéseket:

  • A debreceniek 15 órától tüntetnek a Hajdú-bihari Napló székhelye előtt (a pécsiek már pénteken meglátogatták a helyi Fidesz-lap székházát);
  • Szegeden 16 órakor a Rákóczi téren kezdődik a tiltakozás;
  • Békéscsabán szintén 16 órakor gyülekeznek a Békés megyei dolgozók;
  • Győrben 17 órakor a Városháza előtt gyülekeznek a tüntetők, csatlakozik hozzájuk az Audi Hungária Független Szakszervezet is;
  • Miskolcon is 17 órakor, a Búza téri templomnál lesz tüntetés, majd hétfőn reggel 7-től és délután 4-től is lesz egy-egy megmozdulás;
  • Veszprémben is készülődik egy séta a rabszolgatörvény elleni tiltakozásképp, ennek időpontja azonban még nem világos.

Azonban nem csak belföldön, de külföldön élő magyarok is tüntetni fognak Orbán politikája ellen, a Bristolban élő magyarok is vasárnap délután vonulnak utcára.

Mivel a propaganda lapok biztos nem számolnak be az MSZP kéréséről és  hogy tüntetés lesz Orbán ellen, ezért arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here