Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Merce.hu számolt be róla, hogy a hajnali órákban vágták le és szállították el Nagy Imre mártír miniszterelnök szobrát a Kossuth tér mellett található Vértanúk teréről. A szobrot a Klubrádió olvasója szerint egy nyerges vontatóra pakolták, mikorra a Mérce a helyszínre ért, már a szobor talapzatát adó hidat bontották. Megkezdődik a tér korábbi állapotának visszaállítása.

A szobor eltávolításához a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság (KNEB) hozzájárulásához volt szükség. A hivatalos indoklás szerint „a Kossuth tér sikeres megújítása után a Nemzeti Vértanúk Emlékművének rekonstrukciójával a kiemelt nemzeti emlékhely teljes területén befejeződik a kommunista szoborrombolások okozta sebek begyógyítása.”

Ahogy a Hír Hugó már korábban beszámolt róla, a döntés különösebb meglepetést nem okozott, hiszen a KNEB egy igazi Fidesz gyűjtő bagázs. Olyan Észak-Koreásan egyetlen ellenzéki tagja sincsen, a demokrácia jegyében az elnöke, a tök független Kövér László fideszes házelnök, tagja a fideszes Halász János,  Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója, Szakály Sándor történész, a Fidesz-közeli VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatója és Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program vezetője.

Nagy Imre, a szabad Magyarország miniszterelnöke szobrának a helyén az 1919-es vörösterror áldozatainak emléket állító Nemzeti Vértanúk Emlékművének másolatát fogják felállítani.

Arról is korábban írtunk már, hogy a Fideszéket az sem zavarta, hogy a szobrot Demján Sándor nagyvállalkozó adományából állították, aki még életében úgy rendelkezett, hogy „Nagy Imre szobrának áthelyezése esetén visszavonom adományunkat” – ezt Demján 2012-ben írta Tarlós István főpolgármesternek címzett nyílt levelében.

Kövér László egy interjújában ugyanis már akkor megpendítette, hogy elvitetné a Vértanúk teréről az 1996-ban átadott emlékművet.

Demján Sándor idén tavasszal meghalt, így bármilyen gyomorforgató de a Fidesz aljas terve elől elhárult az utolsó akadály, mit számít nekik egy elhunyt ember akarata. Mit számít nekik egy mártír miniszterelnök nagysága?

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy a Fidesz milyen aljasan jár el, ezért arra kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy köpi pofán magát az az ifjú Orbán, aki Nagy Imre újratemetésén mondott beszédet!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here