Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma reggel robbant a hír, ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla, hogy hajnalban titokban elvitték a fővárosi Vértanúk teréről Nagy Imre, 56-os miniszterelnök szobrát. Az  MSZP is és a DK is tiltakozó megemlékezést tart ma délután 17 órától a szobor egykori helyén, a Vértanúk terén.

 

Lesz még a Vértanúk terén Nagy Imre szobor!- olvasható a DK közleményében, melyben arról írnak, hogy a párt és a Nagy Imre Társaság megemlékezést tart a Nagy Imre szobor helyén.

„A kormány éjszaka elvitette Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről. Ahogy az 50-es években az embereket, a hatalom az éj leple alatt vitette el a mártír miniszterelnök szobrát”- írja a DK Sajtóirodája a hírekre reagálva, melyről mi is beszámoltunk.

A DK szerint „szimbolikus, hogy az Orbán-rendszer nem tűri tovább Nagy Imre vigyázó tekintetét az Országházon”. Hozzáteszik: „a szájakat be lehet fogni, a szemeket el lehet takarni, a szobrokat el lehet szállítani, de a magyar nép történelmi igazságát, hogy a rabságot mindig szabadság fogja felváltani, nem lehet kitörölni a nemzeti emlékezetből”.

A párt szerint Nagy Imre szobra is vissza fog kerülni a helyére. „A DK és a Nagy Imre Társaság ma délután 17 órától megemlékezést tart a Vértanúk terén, hogy egyértelművé tegyük: Nagy Imre emlékét és üzenetét nem lehet eltüntetni a szoborral együtt. A rendezvényen beszédet mond Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája, Mécs Imre, 56-os halálraítélt és Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke”- olvasható a közleményben.

Az MSZP is közleményben reagált a szobor eltávolítására és ők is tiltakozó megemlékezésre hívnak.

A szocialisták azt írják, Nagy Imre szobrának elvitelével ismét nyilvánvalóvá tette a Fidesz, hogy mit gondol az 56-os eseményekről.(…) A szobor helyén álló horthysta emlékművet fogják visszaállítani annak érdekében, hogy a Kossuth térhez hasonlóan ez a terület is visszakapja az 1944-es arculatát. A múlthoz való visszatérést jelzi az is, hogy Orbán Viktor a várba költözik, ahonnan 1945 előtt a magyar államot irányították.

Világosan látszik az, hogy Orbán politikai karrierje kezdetén liberálisként pusztán ugródeszkának használta Nagy Imrét és demokratikus örökségét. A hazai baloldal és az MSZP eltökélt szándéka, hogy megvédi a demokratikus baloldali hagyományokat és szemben áll minden történelemhamisítással. Az MSZP facebook felhívásban arra kér mindenkit, hogy jöjjön 17 órára a Vértanúk terére és gyújtson egy gyertyát!

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy az ellenzék pártjai ma tiltakozó megemlékezést tartanak, ezért arra kérünk oszd meg ezt a felhívást!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here