Mint ahogy arról már beszámoltunk fokozott érdeklődés mellett zajlik a budapesti főpolgármesteri előválasztás, melynek a tétje az, hogy az ellenzéki választók döntsék el, hogy ki legyen Tarlós István kihívója 2019. őszén az önkormányzati választásokon.

Ezekben a percekben kezdődött el annak az előválasztásnak a jelölti vitája, melynek keretében az MSZP, a Párbeszéd, a DK  és a Szolidaritás dönti el, hogy ki lesz a közös főpolgármester-jelöltjük 2019 őszen.

Hivatalosan is két induló van, az egyik induló Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője, a II. kerület korábbi polgármestere valamit a másik jelölt Karácsony Gergely,  Zugló polgármestere és a Párbeszéd társelnöke.

A videónak hangja is van, melyet a jobb alsó sarokban tud felhúzni!

Az előválasztás teljesen demokratikus keretek között zajlik és mindkét jelölt igyekszik egy  roppant értelmes és konstruktív kampányt folytatni. Öröm nézni, hogy így is lehet.

Ennek a kampánynak a része, a mostani vita is ráadásul a nézőknek és szakmának is jól csengő nevet sikerült felkérniük a vita moderátorának, Szöllősi Györgyit, a Hír TV Newsroom című műsorának korábbi műsorvezetőjét.

Már a vita előtt mind két jelölt kérte a támogatóit, hogy kövesék nyomon az eseményt szurkoljanak neki. Karácsony Gergely azt írta, hogy történelmi pillanat, hisz Magyarország első előválasztásának az első vitája következik.

Ahogy a demokraták szokták: megvitatjuk miben értünk egyet, miben nem, Ti pedig majd eldönthetitek, hogy kit akartok az ellenzék jelöltjének az októberi önkormányzati választáson Tarlós és a Fidesz ellen- fogalmazott Karácsony

Horváth Csaba, pedig egy Facebook videóban mondta el, hogy készen áll a vitára és elhozta a programját is, melynek mentén kíván majd vitatkozni. Hozzá tette, hogy Budapest többsége változást és biztos, korszerű egészségügyi ellátást akar. Az előválasztás arról szól, hogy megtaláljuk azt a főpolgármester-jelöltet, aki mindenkit képviselni tud és akar 2019-től

Az előválasztás 2019. január 28 és február 3 között kerül megrendezésre, ekkor dönthetik el a ellenzékiek, hogy ki legyen az, aki fenti szervezetek közös jelöltje lesz. A szavazás helyéről és módjáról a www.elovalsztas2019.hu weboldalon lehet tájékozódni.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here