Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Közös fotóval és párt visszafogott sorral búcsúzik Andy Vajnától Orbán Viktor miniszterelnök. A Hír Hugó is beszámolt már róla, hogy 74 éves korában elhunyt a film ügyi kormánybiztos

„A legnagyobb magyar filmproducertől búcsúzunk. Hasta la vista, Andy! Köszönök mindent, Barátom!”- ezekkel a szavakkal búcsúzót Orbán Viktor a 74 éves korában elhunyt Andy Vajnától Facebook oldalán

 

Ahogy már a Hír Hugó is beszámolt róla életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a TV2 tulajdonosa.

Andy Vajna egészsége az utóbbi időben hanyatlott: 2016 elején több napig feküdt egy budai szívklinikán a korábbi lábműtétek szövődményeként jelentkező érproblémái miatt.

Vajna András 1944. augusztus 1-én született Budapesten, 1956-ban pedig családostul Amerikába mentek. Hongkongban fodrászként és parókakészítőként kezdett dolgozni, majd belevágott a moziműködtetésbe és a filmforgalmazásba. Vajna 1980 és 2009 között kb. 40 filmnek volt a producere.

2007-ben nyílt etyeki Korda filmstúdiót Demján Sándorral közösen indította, majd a 2010-es fideszes hatalomváltás után egyből felmerült, hogy Orbán filmügyi kormánybiztossá nevezi ki. Ez 2011-ben meg is történt, és bár az új rendszerben sokáig semmi javulás nem látszott, végül fel tudták mutatni a Saul fiát, minden idők legsikeresebb magyar filmjét.

2015-ben az eredetileg export-finanszírozásra létrehozott állami Eximbank több milliárd forintos hitelt adott neki, hogy megvehesse az eladósodott TV2-t. 2016-ra Vajna a csatornából fideszes propaganda TV-t csinált.

2018-ban  már keményen támadták a kormánypártok szélsőjobboldaláról is, számon kérve rajta, hogy az általa irányított Filmalap nem az ő ízlésük szerinti műveket, művészeket támogat.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here