Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap szivárgott ki egy újabb videó a Magyar Televízióból, amin az látható, ahogy Hadházy Ákos, független képviselőt kivágják a székházból. Ennek a videófelvételnek van egy érdekes részlete, amikor az MTVA biztonsági főnöke értelmezi a jogi helyzetet és ezzel gyakorlatilag cáfolja az ügyészséget. 

A hét elején hatalmas felzúdulást keltett, hogy a Polt Péter által vezetett ügyészség nem talált semmi kivetni valót abban, hogy az MTV biztonsági őrei erőszakkal tették ki az ellenzéki országgyűlési képviselőket a székházból. Bűncselekmény hiányában nem indítottak nyomozást.

A Központi Nyomozó Főügyészség határozatában az áll: az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak, hanem megjelenésükkel, mozgásukkal kezdetektől fogva az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva, politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsák.

Hivatalos személy elleni erőszak
310. § (1) Aki hivatalos vagy külföldi hivatalos személyt
a) jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályoz,
b) jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel intézkedésre kényszerít, vagy
c) eljárása alatt, illetve emiatt bántalmaz,
bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Annak, hogy az ügyészség megkérdőjelezi a képviselők hivatalos személy státuszát azért van jelentősége, mert ettől a BTK-ban is különösen védett személy, az eljárása során a bántalmazása, még akkor is ha az eljárása nem jogszerű, a BTK 310. §. c. pontja alapján bűncselekménynek minősül.

Iratkozz fel a videó végén a Youtube csatornánkra, hogy nem maradj le a videókról sem! (A videó végén katt a karikára!)

A most előkerült videófelvétel részleten jól hallható, hogy az MTVA biztonsági főnöke elmondja, hogy „hivatalos személy a képviselő úr is és hivatalos személy a fegyveres biztonsági őr is”.

Tehát ebből az következik, hogy az MTVA székházban, mint hivatalos személyek léptek be, (másképp nem is tudtak volna) őket ilyen minőségükben kezelték, sőt a felvételen az látszik, hogy a biztonsági főnök arról tájékoztatja őket, hogy az ott tartózkodásuk jogi alapja is ez.

Ennek fényében még szánalmasabb az ügyészség álláspontja, hogy a képviselők nem hivatalos személyként voltak ott, hiszen ezt az MTVA biztonsági főnöke által elmondottak elég világosan cáfolják.

Persze az elvileg független ügyészség épp annyira nem független, mint az MTV. Az ügyészséget vezető Polt Péter korábban még a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje is volt, tehát holló hollónak nem vájja ki a szemét.

Amúgy ma  tüntetés szerveznek az ellenzéki pártok az ügyészség elfogult döntése ellen, tehát a demonstráció január 23-án, szerdán 18 órakor kezdődik a Legfőbb Ügyészség épülete előtt, Budapesten a Markó utca 16-nál.

Téged kedves olvasó pedig arra kérünk, hogy oszd meg ezt a videót, hogy mindenki lássa még az MTVA biztonsági főnöke szerint is hivatalos személy a képviselő, csak valahogy az ügyészség nem akarja ezt elismerni.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here