Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla péntek délután Sneider Tamás, a Jobbik elnöke és a teljes frakció sajtótájékoztató tartott, ahol elmondták, hogy a Jobbik legfelső vezetése a párt megszűnésének lehetőségével is foglalkozik az ellenzéki párttal szembeni legújabb ÁSZ-bírság után.

A Jobbik újabb Állami Számvevőszéki bírsága után, az adóssága több, mint 1 milliárd forintos lesz, ez csődbe viheti a pártot, ami akár meg is szűnhet- erről beszélt ma délután a Jobbik elnöke Sneider Tamás

Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: szerinte minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy párt megszűnése reális opció. Ha minden a legrosszabbul alakul, akkor ez realitás – fogalmazott Mirkóczki.

Arra a kérdésre, hogy mennyi a párt bevétele, Mirkóczki Ádám úgy reagált: nehéz erre válaszolni. A párt állami támogatását az előző, még tavalyi ÁSZ-bírság nyomán nem folyósítják. Ezen kívül van a frakciónak bevétele és ehhez jönnek a képviselők adományai.

Mirkóczki Ádám szerint a Jobbik kongresszusának értékelnie kell a kialakult helyzetet és meg kell próbálnia kitalálni a túlélés forgatókönyveit. Hozzátette: a Jobbiknak nem célja megszüntetni önmagát, de számolni kell a lehetőséggel, hogy a párt anyagilag nem tud tovább létezni. Mint mondta: a párt vezetői személyes vagyonukkal is felelnek a Jobbik pénzügyeiért, de mint fogalmazott: nehéz áldozatot vállalni egy olyan cselekedetért, amit nem követtek el.

Mirkóczki felhívta a figyelmet arra, hogy az ÁSZ azt állítja, hogy a Jobbik tiltott pártfinanszírozást fogadott el a Magyar Postától (ezt a Jobbik hitelként tüntette fel, amit az előző büntetés miatt nem tudtak fizetni), és emiatt szabott ki újabb büntetést a pártra.

A képviselő szerint a Jobbikban most először merült fel komolyan, hogy itt a legrosszabb forgatókönyvvel is számolni kell. Hozzátette: hétfőn lesz elnökségi ülés, ott is értékelni fogják a kialakult helyzetet.

Sneider Tamás délután a 24.hu-nak is nyilatkozott, ahol úgy fogalmazott, ” szeretném tisztázni, hogy szó sincs arról, hogy feloszlatnánk a Jobbikot. Arról van szó, hogy felszámolhatják a pártot, ha csődbe kerül. A kongresszuson arról fogunk egyeztetni, hogy milyen lépések szükségesek ebben a helyzetben, hogy folytatható legyen a nemzeti ellenállás.” Részletekbe egyelőre nem akart bocsátkozni, bár korábban azt már cáfolni igyekezett, hogy a Jobbik egy új pártot alapítva élne tovább

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here