Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bejelentette lemondását Varga István, a Fidesz giga média birodalmának, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) kuratóriumi elnöke hétfőn az MTI-nek nyilatkozva.

Még tavaly év végén történt meg, hogy a fideszes médiafelületek egyetlen birodalomba egyesítették, így már a KESMA-hoz tartozik a komplett megyei lappiac, a Hír TV, az Echo TV, az Origo.hu kiadóvállalata, a Magyar Idők, az Opus Press, a Bors, a Nemzeti Sport, a Lokál, a Figyelő, a Ripost, számos rádióállomás, összesen 476 médium. Ennek a giga média birodalomnak lett az elnöke a most távozó Varga.

Hétfő délelőtt írta meg a 444, hogy a Kesma kuratóriumi elnöke, az egykori fideszes parlamenti képviselő a behir.hu-nak adott interjúban többek között arról beszélt, hogy ezeket az álhíreket és hangzatos címek mögött valami tartalomnak is kellene lenne, majd úgy folytatta, hogy igényes, jó tollú újságírókat inkább a másik oldalon lát, és hogy kormánypárti ember létére inkább Élet és Irodalmat járat, Origó helyett Indexet olvas és a napot Népszavával kezdi.

Beszélt arról is, hogy a keresztény nemzeti konzervatív kormány nem tehet mást, mint megpróbál egy ilyen újságíró-társadalmat kialakítani.

Kitért arra is az Echo és a HírTV-re utalva, hogy nem azt szeretné látni, hogy „Magyarország felett felhőtlen az ég,” hogy minden szép és jó és mindenki jól szerepelt, és a kormánynak csak hibátlan döntései vannak. (..) Ez nem propaganda, ez nem sajtó, ez valami egészen más. Na, ebben kéne változtatni.”

Varga hozzátette: jelen pillanatban nincs a konzervatív oldalnak komoly újságja, újra kell indítani a Magyar Nemzetet, hogy pár év alatt felépüljön ott egy jó gárda.

Varga az interjúja megjelenése után pár órával távozott a pozíciójából, így felmerül joggal a kérdés, hogy vajon ebbe az interjúba bukott e bele Varga?

Pár hete írtunk arról, hogy totális káosz képe rajzolódik ki az egyesített Fidesz média-birodalom irányításban, kérész életű tervek és folyamatosan változó elképzelésekről szóltak akkor a hírek.

„Ha tíz különböző koncepciót nem láttam arról, hogyan is fogunk majd működni, egyet sem” – mondta a Népszavának a múlt év végén a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványba (KESMA) szervezett Fidesz-médiumok egyikének a vezetője.

Szavai jól érzékeltetik, hogy mekkora káosz van a giga konglomerátumban,  hiába az egyesítés, a médiabirodalom működésének összehangolása a korántsem megy könnyen és hosszadalmasabb folyamatnak bizonyul. Emiatt még maguk az érintettek sem tudnak sokat arról, mennyiben változik majd a munkájuk.

Minden esetre, mi érdeklődéssel nézzük tovább, hogy hogyan gyilkolják egymást Fideszék a giga média birodalmon belül.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here