Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Unói kvázi kormányának megfeleltethető testület, az Európai Bizottság vizsgálja, hogy a rabszolgatörvény megfelel-e az uniós jogszabályoknak, különösen a munkaidő irányelvnek. Az EU-nak fenntartásai vannak a túlóratörvénnyel kapcsolatban- számolt be az ATV.hu

Ahogy a HírHugó is beszámolt róla, a Magyar Szakszervezeti Szövetség néhány napja közölte, hogy az Európai Bizottsághoz fordult, mert álláspontjuk szerint a túlóratörvény sértheti a munkaidő-szervezés egyes pontjairól szóló Európai Uniós irányelvet.

A hvg.hu az Európai Bizottság nyilvános sajtóértekezletén kérdezt rá a beadványra, a testület pedig az alábbi választ adta: Frans Timmermans, az Európai Bizottság múlt heti, Magyarországgal foglalkozó vitájában azt mondta, a testület jelenleg vizsgálja, hogy az új magyar törvény megfelel-e az uniós jogszabályoknak, különösen a munkaidő irányelvnek.

Ennek keretében levelet küldtek a magyar hatóságoknak, hogy további információkat kérjenek. A következő lépésekről ennek fényében fog majd dönteni a testület – fogalmazott a holland politikus.

A levél azt mutatja, hogy bizottságnak már a magyar szakszervezetek beadványa előtt is voltak kétségei a törvénymódosítással kapcsolatban. Többek között erről beszélt január végi sajtótájékoztatóján Marianne Thyssen foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős biztos is, aki akkor a Népszava kérdésére jelezte, éppen emiatt kértek levélben tájékoztatást a kormánytól.

Mint ismeretes a Fidesz tavaly év végén, a szakszervezetekkel történő  érdemi párbeszéd nélkül, egyik napról a másikra úgy változtatta meg a túlóra szabályokat, hogy az eddigi 250 órát 400 órára emelte és a túlórát 3 évente kell elszámolnia a munkáltatónak a dolgozó felé.

Sajnos, a Fidesz propaganda médiája elhallgatja, hogy az EU vizsgálja a rabszolgatörvényt, ezért oszd meg ezt a posztot és tudósíts, hogy ne érjen célt a cenzúra.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here