Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már péntek reggelre meglett a szükséges számú párt, hogy a Fidesz gyűlölet plakátja kapcsán egy fegyelmi eljárás induljon meg, azonban péntek estére a szükséges számot bőven meghaladja azon pártok száma, amelyek kezdeményezik a Fidesz kizárását az Európai Néppártból.

Az Európai Néppárton belül egyre többen támogatják, hogy elindítsák a Fidesz formális fegyelmi folyamatot, melynek könnyen lehet, hogy kizárás lesz a vége. Miután az európai, jobboldali pártszövetség vezetői egyhangúlag minősítették hazugnak és kártékonynak a néppárti bizottsági elnököt, Jean-Claude Junkert is támadó kormányzati plakátkampányt.

A Hír Hugó már péntek reggel beszámolt róla, hogy megvan Orbánék fegyelmi eljárásához szükséges kellő támogató párt. A 444 estére arról ír, hogy újabb párt, a görög Új Demokrácia, amelynek elnöke pénteken egy üzleti fórumon jelentette be, hogy hétfőn levelet küld az EPP elnökének, és ezzel hivatalosan is indítványozza a Fidesz kizárását.

Eddig 9 párt, egész pontosan a flamand kereszténydemokraták (CD&V), a vallon konzervatív Humanista Demokratikus Centrum (CDH), a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt (CSV), a finn Nemzeti Koalíciós Párt (Kokoomus), a portugál Demokratikus és Szociális Centrum-Néppárt (CDS-PP), a holland Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA), a svéd Kereszténydemokraták (KD), a svéd jobbközép Mérsékelt Párt (M) és a görög Új Demokrácia (ND)

Ez már több is, mint a kizárás napirendre vételéhez szükséges 7 párt 5 országból, de az eljárás lefolytatásáról a párt vezetése dönthet.

Pénteken Manfred Weber, az EPP csúcsjelöltje, akit korábban Orbán Viktor is támogatott, a Spiegelnek beszélt a kialakult helyzetről. Arra a kérdésre, hogy a CSU és testvérpártja, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) kezdeményezi-e a Fidesz EPP-tagságának megszüntetését, kijelentette, hogy „Orbán Viktor súlyosan ártott az EPP-nek nyilatkozataival és plakátakciójával”, ezért „elvárom tőle, hogy bocsánatot kérjen és befejezze az akciót”. Weber úgy fogalmazott, hogy „nem lehet napirendre térni” az ügy felett, és a kérések, felszólítások már nem elégségesek, ezért „nagyon hamar” konkrét lépések következnek.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here