Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy tegnap a Hír Hugó beszámolt róla, már csak egy párt csatlakozása szükséges ahhoz, hogy a Néppártnak kötelező legyen fegyelmi tárgyaláson megvitatnia a Fidesz kizárás. Mára ez az egy párt is meglett. A portugál tagpárt is csatlakozott azokhoz, akik nem szívesen látják Orbánékat a pártcsaládban- írja az azonnali.hu

A portugálok is csatlakoztak azokhoz, akik nem szívesen látják Orbánékat az Európai Néppárt pártcsaládjában, így elindulhat Orbánékkal szemben a fegyelmi eljárás.

A Politico információi szerint a portugál Demokratikus és Szociális Centrum-Néppárt (CDS-PP) tegnapi állásfoglalásával hétre nőtt a Fidesz távozását, vagy legalábbis felfüggesztését indítványozó tagok száma az Európai Néppártban (EPP).

A pártcsalád alapszabálya szerint egy tagpárt kizárást legalább hét másik – öt különböző országban bejegyzett – tagpárt kezdeményezheti.

A Hír Hugó is beszámolt róla, hogy tegnap a belga és a luxemburgi EPP-tagok is levelet küldtek Joseph Daulnak, arra kérve az Néppárt elnökét, hogy zárják ki a pártcsaládból a Fideszt.

A jelenlegi állás szerint tehát két belgiumi, a Kereszténydemokrata és Flamand (CD&V), a vallon Humanista Demokratikus Centrum (cdH), a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt, a portugál Demokratikus és Szociális Centrum-Néppárt (CDS-PP), a holland Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA), a svéd Mérsékelt Párt (M), és a finn Nemzeti Koalíció (KOK) nyilatkozott eddig úgy, különböző formákban, hogy a Fidesznek nincs helye az Európai Néppárt tagjai között.

A kezdeményezők azt érik el, hogy a Néppárt hivatalos testületeinek kötelező megindítani a fegyelmi eljárást a Fidesszel szemben, melynek a vége a kizárás is lehet, erről aztán szavaz majd a pártcsalád összes tagja.

Az Európai Néppárt jelentősebb befolyással bíró tagpártjai, mint például a német CDU/CSU még nem foglaltak határozott állást az üggyel kapcsolatban. Bár a német kereszténydemokrata-keresztényszociális pártszövetség európai parlamenti delegációvezetője, Daniel Caspary az Azonnalinak nyilatkozva tűrhetetlennek nevezte a magyar kormány új gyűlölet-plakátkampányát, melyen Jean-Claude Juncker néppárti bizottsági elnök Soros György amerikai-magyar üzletember társaságában látható.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here