Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy tűnik, nem véletlenül beszélt az informatikai rendszer finomhangolásának szükségességéről nemrégiben Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke, közben az MSZP semmit nem bíz a véletlenre a csalások elkerülése érdekében választási megfigyelőket toborozz

Az Azonnali értesülései szerint ugyanis hiába szerettek volna az európai parlamenti választásra készülve országos technikai próbát tartani kedden, az informatikai rendszer egy része nem működött.

Az országos technikai próba célja az volt, hogy a helyi választási irodák tagjai belépjenek a megfelelő informatikai felületre, ahol tesztelik, bírja-e a rendszer, ha egyszerre hajtanak végre feladatokat a Választási Kommunikációs és Információs Rendszerben (VÁKIR), illetve a Nemzeti Választási Rendszerben (NVR). A VÁKIR többek közt arra szolgál, hogy a helyi választási irodák azon keresztül kommunikáljanak a területi választási irodákkal. Az NVR pedig az a felület, ahol például feldolgozzák az átjelentkezéseket, és rögzítik a jelöltek és a pártok eredményeit.

A portál információi szerint országszerte problémát okozott a helyi választási irodák tagjainak, hogy bejelentkezzenek a VÁKIR-ba március 5-én.

Ugyan az NVI arról tájékoztatta az érintetteket, hogy a probléma megoldódott, az Azonnali információi szerint egy csütörtökön tartott újabb próba sem sikerült tökéletesen: továbbra sem tudott mindenki belépni a felületre, akik pedig igen, azok közül sokan arról panaszkodtak, hogy az lassú volt.

Az NVI a portálnak írt közleményében nem cáfolta a leírt problémákat, mint ígérték a rendszernek lesz egy sajtónyilvános főpróbája, a mostani teszteket azért végzik, hogy akkor tökéletesen működjön minden.

MSZP semmit nem bíz közben a véletlenre, a választási csalások elkerülése ellen választáis megfigyelőket toborozz. Ahogy a Hír Hugó beszámolt róla a 2018-as választáson ország több ezer szavazó körében nem volt ellenzéki megfigyelő, csak a Fidesz embere, a Hír Hugó információi szerint, főként a falusi és a kisvárosi szavazókörökre különösen igaz ez. Ezekben a szavazókörökben, az ellenzék nem tudhatja biztosra, hogy nem-e történtek trükközések.

Az MSZP ezen a tarthatatlan helyzeten változtatna és a párt egy felhívással élt az ellenzékiekhez: állj közénk, vállalj aktív szerepet, vegyél részt a kampányban és a szavazatszámlálásban, legyél szavazóköri megbízott, hogy ezúttal ne tudják elcsalni a választásokat!

Az MSZP azt is jelzi, hogy minden szavazókörbe helyi lakosokra van szükség a tiszta választások szavatolásához, a felhívásból az is könnyen kiderül, hogy könnyen lehet jelentkezni a www.mszp.hu/szavazatszamlalo oldalon.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here