Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Diplomáciai szempontból furcsán végződött a mai Orbán-Weber találkozó, hiszen nem volt közös sajtótájékoztató, nem állt ki a két politikus közösen a kamerák elé. Orbán helyett Gulyás Gergely magyarázta a kellemetlen találkozót.

Mint, ahogy több hírportál is beszámolt róla ma Magyarországra látogatott az Európai Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber, hogy Orbán Viktorral találkozzon. Mint ismeretes eddig 13 európai jobboldali párt kezdeményezte a Fidesz kizárását a legnagyobb jobboldali párt családból.

Manfred Webernek -jelzés értékkel- az első útja nem a miniszterelnök dolgozószobájába vezetett, ahogy a Hir Hugó is beszámolt róla, délelőtt során Weber először a miniszterelnök ősellenségének számító Közép-európai Egyetem rektorával találkozott, majd csak ezután került sor négyszemközti megbeszélésre Orbánnal.

Sajtóinformációk alapján kiderült, hogy az európai vezető álláspontja jottányit sem változott. Továbbra is fenn áll az a 3 feltétel, amit korábban is megfogalmazott, hogy a Fidesz a Néppárt tagja maradhasson. Miszerint a Fidesznek be kell szüntetni a gyűlölet kampányát, bocsánatot kell kérnie és mindent meg kell tennie, hogy a CEU Magyarországon működjön.

A megbeszélés hangulatát jól jellemzi, hogy elmaradt a közös sajtótájékoztató, nem állt ki a két politikus együtt a kamerák elé.

Weber által elmondott pár gondolatból arra lehet következtetni hogy érdemben nem történtek előrelépések, ahogy Weber fogalmazott még sok feladat van hátra. A tájékoztatóján az egyetlen konkrétum az volt, hogy néppárti vezető állítása szerint egy új konstrukciót javasolt arra, hogyan adhatna továbbra is a CEU amerikai diplomát Magyarországon. Ebbe a konstrukcióba szállna be a müncheni egyetem a BMW-vel együtt.

A másik érdekes dolog a találkozóval kapcsolatban hogy Orbán Viktor ezidáig nem állt ki a kamerák elé és nem ismertette az álláspontját a találkozóról, helyette az elvileg jelen nem lévő Gulyás Gergely tartott egy sajtótájékoztatót ahol magyarázta a bizonyítványt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, „Orbán nem akart senkit sem megbántani a hasznos idióták kifejezéssel, ha valakit ez mégis bántott, akkor ennek a szónak a használatáért a kormányfő kész bocsánatot kérni”, fogalmazott konkrétan a kacifántos ígéretről Gulyás.

Az EPP-csúcsjelölt másik két ultimátuma kapcsán Gulyás azt mondta, a plakátkampánynak vége, így ezt az ügyet rendezettnek tekintik, ahogyan a CEU ügyét is, noha nyitottak Weber idevágó javaslataira. A kancelláriaminiszter szerint ugyanakkor a magyar felsőoktatási törvény megfelel az uniós szabályoknak.

A kancelláriaminiszter arról is beszélt, szerinte csak olyan pártokkal van konfliktusuk az EPP-n belül, amelyekkel már eddig is, a kizárás ügy pedig elsősorban a migrációról szól. A korábbiaknál konkrétabban fogalmazott arról is, szerintük a Néppártnak nem kellene elengednie a Fideszt, mert az a pártcsalád legsikeresebb pártja. A Néppárt kevésbé van meg nélkülünk, mint mi nélkülük – jelentette ki nagyképűen.

Gulyás arra nem szolgált magyarázattal, hogy miért nem állt ki Orbán Viktor és Manfred Weber egy közös sajtótájékoztatóra a találkozó után, ahogy ez a diplomáciában szokás.

A Fidesz-média nem fog beszámolni arról, hogy Orbán nem vállalta a nyilvánosságot a kellemetlen találkozó után ezért kérünk oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa megfutamodott a miniszterelnök.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here