illusztráció
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mint a Hír Hugó is megírta Március 29-én, pénteken a rendőrség elfogatóparancsot adott ki az ismert ellenzéki aktivista, Gulyás Márton ellen, ezután Gulyás saját maga ment be a rendőrségre, ám ügyvédje egy furcsa körülményre is felhívta a figyelmet

A Pesti Központi Kerületi Bíróság az elfogatást egy garázdaság gyanúja miatt folytatott ügyben rendelte el egy teljesen nevetséges ügy miatt.

Az Indexnek az aktivista ügyvédje Matlák Gábor elárulta, hogy úgy véli Gulyás ellen egy 2016-os városligeti tüntetésen történtek miatt indítottak eljárást. Gulyást alapvetően egy építkezési területet eltakaró párszáz forintos geotextil védőtakaró megrongálása miatt gyanúsítják garázdasággal.

A régóta zajló eljárás során Gulyás néhány hónapja elmulasztott egy tárgyalást, ezért adták ki ellene a körözést. Az ügyvédnek arról nincs tudomása, hogy előtte megkísérelték volna az előállítását.

Az ügyvéd nem tartja valószínűnek, hogy Gulyást ma hazaengedik, tehát egy ilyen dolog miatt hirtelen rájött a rendőrség, hogy bent is tarthatnák. Elég valószínűtlen.

Majd Matlák Gábor egy érdekes körülményre hívja fel a portál figyelmét: azzal, hogy a körözés kiadását péntek délutánra időzítették, megakadályozták Gulyás Márton hétvégére tervezett elutazását egy szomszédos, unión kívüli országba. „Ha Magyarország nem lenne jogállam, még arra is gondolni lehetne, hogy ezt nem véletlenül időzítették így” – tette hozzá.

S akkor tegyük össze a mozaikokat, kettő nem EU tag ország van a szomszédunkban: Ukrajna és Szerbia. Nos, az utóbbiban minden hétvégén, így ezen is, tüntetések vannak Orbán Viktor haverja, a szerb miniszterelnök politikája ellen. Tehát vélhetőleg Gulyás Belgrádba a szerb ellenzékhez tartott volna, és ezt az utat akadályozhatta meg ez a letartoztatás.

Ugye, hogy ez egy érdekes körülmény.

A Gulyás Márton videó blogjának, a Partizánnak a Facebook-oldala is időközben tájékoztatást adott, Gulyás a lakhelye szerinti rendőrkapitányságra ment, ahol a rendőrségi protokoll szerint őrizetbe vették, és a Gyorskocsi utcai fogdába szállították, ahol valószínűleg hétfőig tartják bent. Egyelőre részletes információt arról, hogy miért körözik nem kapott, de az ügyeletes rendőr azt feltételezte, hogy egy át nem vett idézés állhat az ügy hátterében.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here