Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Még 2017-ben számoltunk be arról, hogy totális téboly született a szlovák náciknál: Orbán Viktort és az Ő politikáját istenítő tartalmak árasztották el a szlovák szélsőjobboldali csoportokat. Meg is lett a gyűlölet politikának az eredménye, Orbán szlovák hívei sikeresen átvertek a pozsonyi parlamenten egy olyan törvényt, amely betiltja az országban a magyar himnusz éneklését. 

Orbán Viktor szlovák híveinek sikerült átverni egy botrányos törvényt, aminek értelmében Szlovákiában tilos lesz elénekelni más nemzetek himnuszát, ha csak az adott ország hivatalos delegációja nincs jelen.

A törvény elsősorban az országban élő magyar kisebbség ellen irányul, és a parameter.sk összefoglalója szerint még tavaly ősszel, egy hokicsapat-logó körüli botrányból indult a kezdeményezés.

Tavaly új mezeket mutatott be a Szlovák Jégkorong Szövetség, amin az ország címere volt látható, az alján hokiütőkkel. Ezt a szlovák kormánykoalícióban résztvevő szélsőjobboldali párt, az SNS, akinek a hívei körében nagy sztár Orbán, nagyon a szívére vette, és elhatározták, hogy szigorítják a nemzeti jelképekre vonatkozó törvényeket.

Ez a kezdeményezés vezetett el végül a magyar himnusz éneklését is betiltó törvényhez. A törvénymódosítás május 15-tél lép életbe, és 7000 euróig (2,2 millió forintig) terjedő pénzbírsággal fenyegeti a külföldi himnuszok szabálytalan éneklőit.

A jogszabály bevezetésénél talán csak az a bizarrabb fordulat, hogy a szlovák parlamentben a szlovák-magyar párt, a HID-Most képviselői is megszavazták a módosítást. A Magyar Hang szerint a párt frakcióvezetője, Bastrnák Tibor csütörtök reggel egy rádióműsorban azt mondta:

„Egyértelmű hiba történt részünkről, részemről, amelynek következményei lesznek. Ez még azt is jelentheti, hogy elhagyom a frakciót. Ha a helyzet rendezve lesz, fel fogom ajánlani lemondásom. Amikor ezt a törvényt láttuk a koalíciós tanácsban, fél évvel ezelőtt, ez a fél mondat nem volt benne.” A frakcióvezető azt ígérte, hogy nem fog életbe lépni a jogszabály, vagy ha mégis, akkor legfeljebb néhány napig marad érvényben.

A Mérce cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy a szlovák parlamentben a Zuzana Caputova köztársasági elnökségét támogató liberális pártok szavaztak a törvénnyel szemben, pont azok, akiket a Fidesz újságjaiban csak sorosügynökként vagy Soros kottájából játszó politikusként emlegetnek, és azt már mi tesszük hozzá, hogy azok a pártok akik Orbán gyülőlet politikáját tartják követendőnek, meg betiltották az országban a magyar himnuszt.

Gratulálunk Viktor az új haverokhoz!

A Fidesz-propaganda médiája nem fog beszámolni arról, hogy Orbán Viktor szlovák híveinek sikerült elérni, hogy betiltsák az országban a magyar himnusz éneklését, ezért kérünk Oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa hova vezet ez a gyűlöletpolitika.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here