Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Tóth Bertalan a májusi EP-választás legnagyobb veszélyét abban látja, ha nem lesz mind a 11 ezer szavazókörben ellenzéki ellenőr. A véleménye ettől függetlenül nem változott: a Fidesz médiatúlsúlya a választási eredmények torzulását fogja előidézni, 2018-hoz hasonlóan. Tóth Bertalan hosszabb interjút adott az RTL Klubnak szerda este.

Az MSZP elnöke, az egyetlen közös lista vezetője azt mondta, nem tart a visszaélésektől az EP-választáson. Az aláírásgyűjtések során nem látott ilyen problémát, nincs tudomása kamupártok indulásától sem. Ettől függetlenül tisztában van azzal, mi volt a Fidesz célja: az országgyűlési választások miatt engedett teret nekik, hogy ellenzéki pártoktól szavazatokat vonjanak el.

Amiben veszélyt lát, az a szavazókörök ellenzéki felügyeletének hiánya, tavaly ugyanis a szavazókörök harminc százalékában nem voltak ellenzéki megfigyelők. Éppen ezért nem tudják, az ezekben született 2018. áprilisi jegyzőkönyvek a valós eredményeket tükrözték-e. Az MSZP azt szeretné, hogy május 26-án nem kérdőjeleződne meg a választások tisztasága. Ehhez mind a 11 ezer szavazókörbe ellenzéki delegáltakat kellene küldeni, ennek érdekében együttműködésre kérték az ellenzéki pártokat.

Mindez azonban nem változtat azon a véleményén, hogy az idei választás – a tavalyihoz hasonlóan – manipulált lesz. A közpénzeket használó kormánypárti média ugyanis a választási eredmény torzulásához vezető túlsúlyban van. Akkora eltérések vannak a médiamegjelenésekben, eszközökben, hogy azok egyértelműen a Fidesz számára kedvezőek.

Tóth Bertalan abban bízik abban, minél többen mennek el szavazni és az Európa-párti szavazók lesznek többségben. Elsősorban azt szeretné, hogy a Fidesz ne szerezzen kétharmadot a választáson, hogy ezt a folyamatot meg lehessen törni. Ez azonban a kisebb pártoktól függ, képesek lesznek-e elérni a mandátumot jelentő küszöböt, mert ha nem, a rájuk adott szavaztok mind a Fideszt fogják erősíteni. Az MSZP elnökeként legalább három mandátum megszerzésével elégedett lenne.

Amúgy korábban írtuk már róla, hogy az MSZP választási megfigyelők toborzásába kezdet, a 11 ezer fő az igen csak sok, kb annyi, amennyien ezt a posztot elolvassák, így ha Önnek is fontos a tiszta választás ne hezitáljon, jelentkezzen az alábbi linken: www.mszp.hu/szavazatszamlalo oldalon.

Nos mi is csak bátorítani tudunk mindenkit, hogy jelentkezzen választási megfigyelőnek a 11 ezer hely ez nagyon sok, tehát köszönjük ha megosztod ezt a felhívást Facebookon, vagy elküldöd azoknak az ismerőseidnek, akikről tudod, hogy szívesen vállalnák, hogy őrködnek a választások tisztasága felett!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here