Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hirtelenjében élesre fordultak a dolgok a 2019-es Európa Parlamenti választás finisében, három tényező is kedvezően alakult az Európai Szocialisták számára, ami miatt igen közel kerültek ahhoz, hogy megnyerhetik a választásokat és ők adhatják Frans Timmermans személyében az Európai Unió következő vezetőjét. Ráadásul nem véletlenül lesz pont Budapesten Timmermans kampányzárója.

A nemzetközi lap a Politico korábbi mandátumbecslése alapján kevesebb, mint egy százalékra olvadt az Európai Néppárt és az Európai Szocialisták között a különbség. A baloldali pártcsaládod csupán már csak 7 mandátum választhatja el, hogy megnyerjék a 2019-es Európai Parlamenti választásokat.

A Politico három feltétel teljesülése esetén kalkulált azzal, hogy az Európai Szocialisták győzhetnek és mind három feltétel kedvezően alakult számukra:

Az első az volt, hogy erősödjenek a szociáldemokrata pártok Európa szerte.  Második, tartsanak a briteknél Európa Parlamenti választásokat és harmadik a Fidesz kihátráljon a Néppárti Manfred Weber mögül.

Így most Európa szerte a szocialisták mindent beleadnak a kampányba és a magyar ellenzék számára sem lenne éppen mindegy, hogy az Orbán Viktor legnagyobb európai ellenlábasaként emlegetett Frans Timmermans vezeti-e az elkövetkezendő 5 évben Európát.

Az Európai Parlamenti választásokon mind a 28 tagállamba a választók május 26-án fognak az urnák elé járulni. Bár az otthon ismert pártokra szavaznak, de azok európai pártokba tömörülnek.

Magyarországon az Európai Szocialisták Pártjának az MSZP a tagja, s óriási tartalékai lehetnek még hazánkban az Európai Szocialistáknak. Ugyanis ha az MSZP csak 1-2 mandátummal többet tudna szerezni, például annak köszönhetően, hogy az ellenzéki szavazók és a bizonytalanok inkább rászavaznak akkor már csak 5 mandátumra van szüksége Timmermansnak a többi 27 tagállamból.

Vélhetően ezt ismerhették fel az Európai Szocialisták is és ezért jelentették be, hogy Frans Timmermans kampányzáró rendezvénye Budapesten lesz az MSZP-vel közösen.

Ha sikerülne nyernie az Európai Szocialistáknak az Orbán Viktor jövőjét Európában végleg megpecsételné, nem csak azért mert legnagyobb ellenlábasa vezetheti az Uniót, de az Európai Néppárt -érthető okoknál fogva- nehezen bocsájtaná meg, hogy Orbán miatt bukták el ezt a választást.

A Fidesz-propaganda médiái nem fognak arról beszámolni, hogy milyen szoros lett a verseny az Európai Szocialisták és a Néppárt között ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa nagy a tétje az Európai Parlamenti választásoknak.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here