Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Újra drágul a benzin és a gázolaj szerdától 5-5 forinttal, az elmúlt pár hónapban az üzemanyagok ára 70-80 forintot emelkedett, megkérdeztet szakértőnk szerint az év végéig akár az 500 forintot is megközelítheti az üzemanyag ára.

408 forint lesz a benzin és 416 a gázolaj ára szerdától, tehát újból drágul Magyarországon az üzemanyagok ára, az elmúlt hónapokban már alállomástól függően 70-80 forinttal emelkedhetett az áruk.

Ahogy a Hír Hugó már korábban beszámolt róla a fideszes Matolcsy György vezette Nemzeti Bank 2019-es előrejelzésem sem kecsegtet semmi jóval az autósok számára: tartósan maradni fog 400 forint felett az benzin ára. A prognózis arra is rámutat, hogy 2019-ben sem csökken, hanem inkább tovább nő az üzemanyagok itthoni ára.

A Bank az előrejelzésében tovább drágulással számol 2019-ben becsléseik szerint, biztos, hogy 5,9 százalékos áremelkedés lesz legalább, ez 414 forintos átlagos  benzin árat jelent 2019-ben.

Szakértőnk szerint ha ilyen mértékben fognak tovább drágulni az üzemanyag árak az év végére akár az 500 forintot is megközelíthetik, ha az év első hónapjaiban 345-360 forint volt az áruk, csak úgy jöhet ki a jegybank kalkulált ára,  ha az év végéig 470-490 környékére kúszik fel a benzin költsége.

Bár első olvasatra hülyeségnek tűnhet MNB azon mondata, hogy a világpiacon csökkenhet az olaj ára, ez pedig azt hozhatja magával, hogy nem fog óriási ütemben drágulni a benzin Magyarországon.

Jogos rögtön a kérdés, hogy ha csökken a világpiaci ár, akkor Magyarországon miért drágul a benzin és miért nem csökken az?

A válasz pedig erre egyszerű, az Orbán-kormány olyan adót alkalmaz a benzinre, hogyha annak csökken a világpiaci ára, akkor Magyarországon növekszik az adóteher az üzemanyagokon.

Az MSZP már több ízben követelte ezt az adóztatás eltörlését, mert így az autósok folyamatosan rosszul járnak, a kormány a 400 forintos benzin árnál is kitart az adópolitikája mellett. A Fidesz amikor ellenzékben volt egyértelműen úgy vélekedett, hogy a kormány tehet arról, ha magasak a benzinárak.

A Fidesz-propaganda médiái nem fognak beszámolni arról, hogy valójában milyen mértékű üzemanyag drágulással kalkulálnak a Motolcsy vezette jegybankban, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here