Az egyik európai portál értesülései szerint a DK mégsem Orbán Viktor legádázabb európai ellenfelének, Frans Timmermans pártjának a frakciójához fog csatlakozni a 2019-es ciklusban, hanem a liberálisokhoz- cikkezett erről a 444

” A DK (S&D) bejelentette, hogy a balközép S&D frakcióból a liberális ALDE/Renaissande Csoporthoz csatlakozik az Európai Parlamentben” – írta hétfő éjjel a Twitteren a Europe Elect.

Azonban a DK nem tudta megerősíteni egyenlőre az értesülést. “Több frakció részéről is érkezett megkeresés a Demokratikus Koalícióhoz. Ezen képviselőcsoportokkal a héten fogunk tárgyalásokat folytatni, közülük elsőként a jelenlegi frakciónkkal az S&D-vel. Várhatóan egy hét alatt hoz döntést a DK elnöksége” – írta kérdésre Rónai Sándor, a párt EP képviselője

Több okból is furcsa lenne a DK váltása, ugyanis még a kampányban határozottan azt képviselte a párt, hogy Frans Timmermans-t támogatják és azokra a kérdésekre, melyek arra irányultak, hogy lehet, hogy mégsem a baloldali pártba ülnek be határozottan visszautasították.

A liberális ALDE frakció egyik meghatározó szereplője Macron francia elnök, aki éppen ma tárgyalt Orbán Viktorral -ahogy a sajtó interpretálta- a néppárti Manfred Weber megfúrásáról. Már a kampányban is írtunk róla, hogy több gyanús jel is utalt arra, hogy Macron és Orbán a háttérben összejátszik, például pont egyidőben kezdték el támadni hasonló érvekkel Webert.

Ennek fényében még érdekesebb, hogy a magyar választásokon pont az a két ellenzéki párt erősödött meg, amelyik a Macron nevével fémjelzet liberális párthoz csatlakozhat. (a Momentum már korábban bejelentette ezt)

Nyilván nem tudjuk, hogy pontosan mi húzódik itt a háttérben, de annyi biztos, hogyha a DK nem a baloldali frakcióba ül be és a Fideszt kizárják a Néppártból, akkor az európai parlament két legerősebb frakciójában csupán az egy szál MSZP-s képviselő fog ülni Magyarországról.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here