Orban Viktor az Európa Parlament ülés után. via politico
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ujhelyi István jelentette be Facebook oldalán, hogy a liberális frakció után az Európai Szocialisták és Demokraták (S&D) csoportja sem támogatja ma, hogy fideszes jelölteket válasszanak a szakbizottságok alelnöki posztjaira. Ezzel nem kizárható, hogy nem lesz meg a többség a Fidesz-jelöltek mögött.

Az S&D ma reggeli frakcióülésén – Ursula von der Leyen Európai Bizottsági elnökaspiráns meghallgatása előtt – rendkívüli napirendi pontként szavazott arról, hogy a frakció milyen álláspontot képviseljen a Néppárt (EPP) fideszes bizottsági jelöltjeivel kapcsolatban – írja Ujhelyi István szocialista EP-képviselő Facebook-oldalán.

Az MSZP-s EP-képviselő emlékeztetett arra is, hogy a Fidesz öt képviselőjét is jelölték különböző európai parlamenti szakbizottságok alelnöki posztjaira, „melyek közül Deutsch Tamás költségvetési ellenőrző bizottságban betöltött alelnöki posztja önmagában az európai értékek arcul csapásával érne fel. Felháborító és megengedhetetlen, hogy az Európai Unió ellen hazug hadjáratot folytató Orbán-rezsim katonáit ültessék fontos pozíciókba az Európai Parlamentben!”

Az S&D frakció „elsöprő” többséggel megszavazta, hogy nem fogja támogatni a fideszes jelölteket a szakbizottságok alelnöki posztjaira.

„Egyértelmű jelzést küldünk tehát Orbán Viktornak: aki a jogállamiság lebontásával putyini diktatúrát épít Európa közepén, annak nincs helye az EP meghatározó posztjain sem. Európa ellenségeinek mi nem osztunk lapot!”

Ahogy mi is megírtuk, az Emmanuel Macron francia elnök embereiből, és az ALDE liberális frakcióból alakult Renew Europe (Újítsuk meg Európát), Európai Parlamenti frakció is úgy döntött, hogy egyetlen olyan tagállami kormánypárt EP-bizottságokba történt jelölését sem szavazzák meg, amely ellen a jogállamiságot vizsgáló 7-es cikkelyes eljárás van folyamatban, magyarul a liberálisok szem szavazzák meg a Fideszt.

Ami azért kellemetlen, hiszen az Európai Néppártnak nincsen egyedül többsége a európai parlamentben. A szocialista és liberális frakció szavazati nélkül nagyon kérdésessé vált a Fidesz-jelöltek sorsa, a kisebb frakciók, tehát kommunisták vagy a szélső-jobboldali náci frakciók szavazatával is kérdéses, hogy megkapják-e a többséget.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here