Már ma beszámoltunk arról, hogy a DK és a Momentum milyen hatalmas hibát követett el, hogy megszavazta Ursula von der Leyent, az Orbán által is támogatott EU-s vezetőt. Ugyanis Ursula első dolga az volt, hogy mentőövet dobjon Orbánnéknak az Unióban, ma megjelent interjújában erősen Orbánhoz dörgölődzött. Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője a megválasztott bizottsági elnök interjújára reagált. Nem fogta vissza magát.

Közleményben ment neki a szűk többséggel megválasztott európai bizottsági elnöknek Ujhelyi István. Mint írja: „Sajátos és sokatmondó interjút adott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a The Guardian című lapnak. Ugyan a parlamenti beszédében még a jogállamiság harcias védőnek mutatta magát – ezzel is udvarolva a megválasztása kapcsán még bizonytalan képviselőknek -, most azonban már mintha hátrébb lépne ebből a pozícióból.”

Ujhelyi szerint „Leyen most már jóval megengedőbben beszélt a jogállamiságot lábbal tipró tagállami kormányokkal kapcsolatban (szerinte „megértőbbnek” kell lenni), ráadásul – mintha csak a narancsos propaganda kiadványokból olvasta volna fel – a menekültválságot és annak kezelését hozta összefüggésbe a jogállami kifogásokkal”.

Ujhelyi teljesen másképp látja: szerinte Leyen úgy tesz, „mintha bármi köze is lenne a menekültválságnak ahhoz, hogy a magyar vagy éppen a lengyel kormány milyen módon gyalulja szét a demokratikus intézményrendszert és épít ki hibrid rezsimet saját hazájában”.

„Nekünk nem menekültvitánk van az orbáni rezsimmel! Ursula von der Leyen vagy nincs képben az Unió ezen szegletében zajló folyamatokkal vagy szépen besétált az orbáni agymosó rendszer csapdájába és hagyja magát megvezetni a fakenews-gyárak szlogenjeitől” – értékelte Leyen nyilatkozatát Ujhelyi.

Szerinte „jó lenne, ha valaki levenné Ursula von der Leyenről a narancsszemüveget, nekünk ugyanis nem menekültügyi vitánk van a NER-rel”!

„Az orbáni rezsim azért összeférhetetlen az Európai Unióval, mert egy autokrata maffiaállam, amely ellopja az emberek pénzét, szociális rabszolgaságba taszítja és megfosztja őket egyenlő jogaiktól! Nem a menekültkvóta körül kialakult vita miatt hagyta el sok százezer fiatal Magyarországot; nem a menekültválság kezelésének megítélése miatt nincs tisztességes orvosi ellátás a magyar kórházakban és végképp nem a menekültek vitatott elosztása miatt kell az uniós támogatások minden egyes eurócentjét Mészáros Lőrincnek vagy az Orbán-család rokoni és baráti körének leosztani!” – írja Ujhelyi István.

„Akinek volt kétsége amiatt, hogy miért nem volt szabad támogatni Ursula von der Leyen – az állam- és kormányfők hátsó szobákban meghozott, antidemokratikus sunyi alkujának eredményeképp ránk erőszakolt – megválasztását, hát most újabb érveket kaphatott” – értékeli az elmúlt napok fejleményeit az MSZP EP-képviselője. Szerinte „a csúcsjelölti rendszer felrúgása, a korábbi jelöltek aljas elgáncsolása után egy olyan személy kért és kaphatott bizalmat, akinek előzetesen nem ismertük sem a programját, sem az elképzeléseit”.

Ujhelyi úgy látja: „egy kétségkívül jó és erős parlamenti beszéd után csak most kristályosodnak ki a részletek és a valós hozzáállás; például az „Európai Egyesült Államok” víziója kapcsán, amelyet korábban mégmegvalósítandó álomnak mondott, most már a föderalizmus ellen foglalt állást”.

Az MSZP képviselője emlékeztet rá: a maga részéről éppen a jelölt kiválasztásának módja miatt nem támogatta Ursula von der Leyen kinevezését. „A mostani nyilatkozata csak abban erősített meg, hogy jól döntöttem” – tette hozzá.

„Von der Leyen néhány hét múlva, szeptemberben újra az Európai Parlament elé áll, hogy bemutassa az általa vezetett Bizottság leendő tagjait és részletesebb programját. Ha így halad, kicsi lesz az a kilenc fős többség, amelyet legutóbb még támogatóként maga mögött tudhatott” – írta közleményében Ujhelyi István.

Ujhelyi István véleményéről nem fog beszámolni a propaganda-média ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, milyen egy következetes hiteles ellenzéki!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here