Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Mint ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla, az EU egyik zárt ülésén a bent zajló eseményeket Fideszék nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, Kovács Zoltán lelkesen tudósította Twitteren, a példátlan incidens után kitessékelték a Főfideszest.

Értelmetlen posztolásnál sokkal súlyosabb dolgot tett Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden Brüsszelben, ennek akár kellemetlen következményei is lehetnek Magyarország számára. Ugyanis a magyar kormány kommunikációs államtitkára Twitter-közvetítésével megsértette a Tanács eljárási szabályzatát, a történtekről Ursula von der Leyent is értesíteni fogják.

Kovácsot a civil szervezetek háttéranyaga boríthatta ki, amelyet az uniós miniszterek is tanulmányoztak, miközben a Magyarországgal szemben indított eljárásról folyt meghallgatás.

Közben egy uniós diplomata  egész egyszerűen csak úgy fogalmazott Kovács akciójáról: szánalmas. De Kovács botrányos EU-s akciójától  már a magyar kormányzati emberek is elhatárolódnak A HVG-nek kormányzati források állítják, az egész a magyar szóvivő magánakciója volt.

Tytti Tuppurainen, finn európai ügyekért felelős miniszter, aki az EU soros elnökségét ellátó Finnország képviseletében vezette a tanácsülést a magyar kormánytól nem bocsánatkérést, hanem sürgős írásos magyarázatot vár, amit minden delegáció számára el fog küldeni. „Ez egy súlyos ügy, bizalmas vitát folytattunk egy nagyon érzékeny témáról, a szivárogtatás szabályokat sértett” – tette hozzá a finn politikus.

A Népszava információi szerint az erről szóló levelet már szerdán megkapja Varga Judit, válaszadási határidőként az uniós csúcs csütörtök délután 3 órás kezdését szabták meg neki.

Elfogadhatatlannak nevezte a történteket Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős tagja is. Ő azért is csalódott Kovács nyelvezetében, mert a kollégák gyakran egy nagy európai családként hivatkoznak magukra, és az ember ilyet a saját családtagjaival nem tesz.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here