Ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla, a KDNP frakcióvezetője, Harach Péter tegnap az RTL Klub híradójának azt mondta, hogy ha önállóan indulna a választáson, biztosan bejutna a parlamentbe a KDNP

Nem telet el egy nap, most az ATV közölt le olyan mondatokat, amiből arra lehet következtetni, hogy a Fidesz szövetségese befeszül az Orbán-pártnak. “A KDNP mindent tud, és mindent ért, de marad a Néppártban” – az ATV.hu értesülései szerint ezt mondta Semjén Zsolt szűk körben , miután az Európai Parlament szavazott a Magyarország elleni a hetes cikk alapján indított eljárásról.

A miniszterelnök-helyettes többek közt azzal indokolta a pártcsaládban való maradást, hogy ő személyesen vért izzadt, hogy visszavegyék őket, miután a KDNP előző vezetése kizáratta a pártot onnan, és vatikáni és “magas” néppárti körök is erre kérték őket.

Semjén hozzátette: ahhoz, hogy a KDNP maradjon a Néppártban “nagy hit kell”, de szerinte “ez megvan”, a KDNP-nek nagy a hite.

A pártelnök kijelentése azért is érdekes, mert vélhetően a Fidesz távozni fog az Európai Néppártból, de ebben a vak ugrásban Orbán már a saját szövetségesére sem számíthat. Harach Péter tegnap kijelentése, hogy ha önállóan indulna a választáson, biztosan bejutna a parlamentbe a KDNP még érdekesebbé teszi a Fidesz-KDNP viszonyt, amin most repedések jelentkeznek.

A 2019-es önkormányzati választások óta egyre jobban erősödnek a Fidesz háza táján a kritikai hangok, legutóbb Lázár János fejtette ki, hogy elvesztették a valóságérzékelésüket.

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here