Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Érdekképviselet nélkül maradtak a Felvidéki magyarok, ugyanis egyetlen magyar párt sem jutott be a szlovák parlamentbe, így nekik is betette a kaput az Orbáni-politika, ami tudatosan a határon túli magyar közösségek megosztására játszott.

Drámai helyzet alakult ki tegnap a szlovákiai parlamenti választásokon, ugyanis egyetlen magyar párt sem került be a pozsonyi parlamentbe, ráadásul több magyarok lakta járásban is a szlovák pártok nyertek, ami azt jelenti, hogy a felvidéki magyarok az Orbáni-politikát képviselő magyar pártok helyett inkább szlovák pártokra voksoltak.

A Felvidéken is érvényesült az a Fidesz törekvés, hogy a korábban egy egységes magyar pártot megosszák Budapestről és egy Orbánhoz lojális bábpárt jöjjön létre. Így szakadt ketté az MKP.

A kivált Híd többször is kritizálta Orbánt, bár Ők voltak jelen hosszú éveken keresztül a pozsonyi törvényhozásban, de Budapest a legkevésbé sem kereste velük a közös hangot, folyamatosan a parlamenten kívüli MKP-t tekintették partnerüknek.

A tehát a korábban parlamentben jelenlévő magyar párt a Híd-Most bukta a legnagyobbat, legutóbbi választáson még 6 százalékot szereztek,  a párt most 2 százalékos eredmény körül végzett. Ennek az oka a most megbukott kormánykoalíció leszereplése. (Itt megnézheti a videót, hogy búcsúzott a magyar vezető harminc év után a szlovák parlamenttől)

Így logikus lenne, hogy a másik magyar párt profitáljon a Híd gyengüléséből. De a nyíltan Orbán-barát MKP-ből átvedlett MKÖ gyakorlatilag semmit nem erősödött. Legutóbb is 4 százalék körül végeztek, most ez 3,9 százalék lett. Tehát a felvidéki magyarok kb azt mondták inkább szavazunk a szlovák pártokra mint a nacionalista és gyűlölködő Orbáni-politikára.

Az MKP annyira a Fidesz farvízén lubickolt, hogy amikor hazánkba tombolt Orbán fúj Soros-migránsok-bevándorlók kampánya, Ők Szlovákiában a felvidéki magyarok körében gyűjtöttek hasonló témában aláírást.

Persze a gyűlöletre építő Orbáni-politika nem csak felvidéken teszi meg áldásos hatását, Erdélyben is nagyot gyengült az RMDSZ, legutóbb az EU választásokon éppenhogy csak átlépte az 5 százalékos küszöböt.

S az egy nagy tévedés, hogy a magyar választásokon a határon túli szavazatok között 98 százalékot kap a Fidesz, akkor az elcsatolt területeken élő magyarok imádják Orbánt, ugyanis a magyar választásokon a kb. 1,5 millió felvidéki és erdélyi magyar közül csupán kb 5 százalékuk, 70-80 ezer szokott szavazni.

Ráadásul a határon túli magyar értelmiség az elmúlt években már több tiltakozó akciót is szervezett Orbán egy-egy lépése ellen, amire korábban soha nem volt példa. Mivel a határon túli pártok, folyamatosan a Fidesznek muzsikálnak sikeresen elérték, hogy az ottani magyarság már nem rájuk, hanem a normál pártokra szavaznak.

Így Orbán elérte azt, amit a sem a román, sem a csehszlovák diktatúráknak nem sikerült elérnie: elkezdett felolvadni a magyar politikai közösség és a nem nekik, hanem Budapestnek megfelelni akaró magyar pártok helyett már szlovák és román pártokra szavaznak inkább. Szép volt.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy tette be a kaput a határon túli magyarok pártoknak az Orbáni-politika, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy más is lássa: Orbán tönkretette a felvidéki magyar pártokat is.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here