Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hétfőtől felfüggesztik az iskolába járást és átállnak digitális tanításra- ezt jelentette be Orbán Viktor egy rendkívüli bejelentésben, ez egy komoly győzelem az MSZP-nek, hiszen még délelőtt Orbán mást mondott erről és az ellenzéki párt követelte ezt az emberek biztonsága érdekében

A kormány propaganda folyamatosan azt sulyokólja, hogy az iskolákat nem kell bezárni,  sőt Orbán még a péntek reggeli rádióinterjújában még ki is fejtette , hogy a közoktatási intézményeket azért nem zárják be, mert a gyermekeket nem fertőzi meg a vírus vagy megbetegedés nélkül megy át rajtuk. Mint, ahogy megírtuk néhány órával később kiderült, Orbán egyedül maradt a véleményével és még a Fidesz és a KDNP is szembefordult vele.

 

Minden jel szerint így teljesen elfogyott Orbán körül a levegő, így kénytelen volt bejelenteni, hogy hétfőtől nem kell iskolába menni a diákoknak és digitális oktatásra állnak át.

Az MSZP részéről Kunhalmi Ágnes reagált Orbán reggeli interjújára, mint fogalmazott a kormánynak minden lehetősége megvan arra, hogy ha a koronavírus terjedése miatt le kell rövidíteni a tanévet, azt akkor is érvényesnek ismerje el, valamint, hogy fizetett szabadságra küldje iskolabezárások esetén a pedagógusokat.

Kunhalmi visszautasította és felháborítónak minősítette, hogy a miniszterelnök azzal „fenyegette meg” a pedagógusokat: ha bezárják az iskolákat a koronavírus terjedése miatt, fizetés nélküli szabadságra kell menniük.

Így Orbán Viktor ma 21:15-kor már saját pártjának támogatásának hiányában kénytelen volt  rendkívüli bejelentést tenni egy Facebook videóban, hogy március 16-tól, azaz jövő hétfőtől tantermen kívüli, digitális oktatás lép érvénybe. A diákok nem mehetnek be az iskolába, a tanároknak pedig digitálisan kell megtartaniuk az órákat – akinek a pedagógusok közül ehhez be kell mennie az iskolába, az bemehet.

„Lehet, hogy még döcögni fog, de jobb, ha folytatjuk a tanítást digitális eszközökkel, mintha egyáltalán nem tennénk” – tette hozzá a miniszterelnök.

Továbbá elmondta azt is, jó esély van arra, hogy az érettségi vizsgákat így is meg fogják tudni tartani rendesen. Ha kell, tudnak kiscsoportos gyermekmegőrzést biztosítani.

Orbán felhívta arra is a figyelmet, hogy a gyerekekre lehetőleg ne a nagyszülők vigyázzanak, ugyanis rájuk a legveszélyesebb a koronavírus. A miniszterelnök elmondta, hogy 10 akciócsoportot állítottak fel, tovább kihirdették  azt is, hogy mostantól Izraelből sem szabad külföldieknek belépni Magyarországra, akik onnan jönnek haza, azoknak vállalniuk kell a 2 hetes vesztegzárat.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here