Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Hír Hugó is  tegnap beszámolt arról, hogy egy közlekedési balesetben elhunyt a Fidesz egyik országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc. Ezután nagy erőkkel kezdett terjedni Facebookon egy butaság: megszűnt a Fidesz kétharmad.

A Hír Hugó megkeresett egy politikai elemzőt, hogy feltegye neki a kérdést, hogy megszűnte-e a sajnálatos balesettel a Fidesz kétharmada a parlamentben? Nem, röviden ez volt a válasz, majd a politológus hozzátette, hogy egy Fidesz-trükknek köszönhetően.

A magyar parlament 199 tagból áll, így a kétharmadhoz 133 képviselő szükséges. Az valóban igaz, hogy Koncz Ferenc halálával a Fidesz képviselőcsoportja 132 főre csökkent, ám van nekik egy igazi trójai- falovuk: ugyanis mandátumot szerzett egy német kisebbségi képviselő is, aki bizony a Fidesz táborát erősíti- fejti ki a megkérdezett elemző.

A szakértőnk azt is elmondja, hogy a Fidesz 2012-ben tette lehetővé, hogy a magyarországi kisebbségek kedvezményesen, alig pár tízezer szavazattal mandátumhoz jussanak. Ennek a feltételeit a  német kisebbség teljesítette is, ám az így kedvezményes kisebbségi mandátumhoz jutó képviselő a Fidesz politikáját erősíti a parlamentben.

Ebben van még egy trükk: az emberek a választás előtt eldönthetik, hogy kisebbségre vagy pártok jelöltjeire szavaznak az országgyűlési választáson. Aki kitölti, hogy ő kisebbségre fog, az elveszti a jogát, hogy kiválassza ki legyen a körzetes képviselő (Fidesz vagy ellenzék). A trükk most jön: aki egy ilyen papírt kitöltött 10 évig bent marad a kisebbségi névjegyzékben, tehát nem szavazhat normál választáson a képviselőre.

Magyarra lefordítva a Fidesz ezzel a trükkel már 2022-re bebiztosított magának egy fix mandátumot, hiszen aki 2018-ban beregisztrált, hogy a német (vagy bármelyik másikra) kisebbségre fog szavazni, 2022-ben is automatikusan csak a kisebbségre tudja behúzni az ikszet, ahol pedig egy jelölt van és az a fideszes német. Ügyes trükk- szögezi le az elemző.

Persze le lehet iratkozni a kisebbségi névjegyzékből, de őszintén ki az aki erre emlékszik, hogy Ő vajon beregisztrált-e, vagy netán beregisztrálták kisebbségi választónak? Ha német kisebbségre egyszer beregisztrált az iksze tuti, hogy 2022-ben a Fideszre fog menni.

A politológusunk azt is elmondja, hogy a most elhunyt Koncz Ferenc Borsod megye 6. számú választó kerületének volt az  egyéni képviselője. A fentiekkel ellenére ez egy fontos és nem lefutott választás lehet az ellenzéknek. Ugyanis a legnagyobb települése a választókerületnek Tiszaújváros ős-MSZP-és, ráadásul Szerencsen is csúnyán leszerepelt a kormánypárt a 2019-es önkormányzati választáson.

Tehát az állítás annyiban igaz, ha itt nyer az ellenzék akkor csak egy főre olvad a Fidesz kétharmados többsége, ami már egy következő időközi alkalmával el is tűnhet.  Tehát nem lesz tét nélküli a voksolás.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy az aki 2018-ban beregisztrált a német kisebbségnek szavazatával egy Fidesz támogató képviselőt küldött a parlamentbe, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa 2022-ben is ez lesz a helyzet, ha nem iratkozik le a kisebbségi névjegyzékből.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here