A kormány háromnapos ünnepségsorozatot tervez a nemzeti ünnepre, de a koronavírus-járvány keresztülhúzhatja a számításaikat -írja a HVG

Szóba került Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján, – amin a határátlépés szigorítását jelentette be (részletek itt) – hogy mennyire lehet járványügyi szempontból biztonságosan megtartani az augusztus 20-ai rendezvényeket.

Gulyás kérdésre válaszolva elmondta, a kormány a szerdai ülésén fog végleges döntést hozni arról, hogy megtarthatóak-e az ünnepségek.

Kásler Miklós a szombati videóinterjújában arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány második hullámának határára érkeztünk. A miniszter szerint a mostani járványhelyzet nagyon hasonlít a március elejihez, ezért újra nagyon fontos a maszk viselése és az általános járványügyi szabályok betartása.

Azt is elmondta, kerülni kell a tömegek összeverődését, a nagyobb csoportosulásokat.
A kormány egyébként háromnapos rendezvénysorozatot tervez a nemzeti ünnepre Budapestre, erre 6,57 milliárd forintos keretszerződést kötöttek az Antenna Hungáriával. A tűzijátékra ezen felül még külön legalább 910 millió forintot szánna a kormány.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here