Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy a Hír Hugó is beszámolt már róla, igazán nem várt helyről érkezik igen komoly kiállás a az Index távozó szerkesztősége mellett. Az eddig látszólag csendben lévő határon túli magyar értelmiség szólal meg és mondja ki, hogy eddig és ne tovább.

Elsőként a közel 100 felvidéki újságíró fejezte ki szolidaritását az Indexes kollégákkal kapcsolatban, majd Erdély legnagyobb hírportálja a Tarnsindex.ro egy igen éles publicisztikában eset neki Orbán rendszerének.

Most a felvidéki magyar származású, Balog Beáta az Sme.sk hírportál főszerkesztője írt vezércikket és fejezte ki lapja nevében támogatását a magyarországi kollégák felé, amit az átlátszó szúrt ki és fordított le:

Index.hu – Kiállunk a magyar Index mellett. „Nincs másik” (magyarul).

Az Index eleste az egész térség független újságíróinak ügye

Még el sem ült Orbán Viktor harcias beszéde, hogyan tért ki a brüsszeli liberális brigád támadásai elől és oszlatta szét jogállamisági követeléseiket, mint egy pezsgőtablettát a Dunában, Magyarország máris egy újabb érvet produkált, miért nem szabad az Európai Uniónak meghátrálni.

A múlt héten elesett az egyik utolsó független média az Index.hu, amely hosszan ellenállt a hatalom beavatkozási kísérleteinek, hogy a kritikus portál genetikus kódját Orbán médiabirodalmának báránykájává változtassa.

A kormányszóvivők hadserege notorikusan ismételgeti az ismert közhelyet: mi köze ennek Orbánhoz? Ez egy szerkesztőségen belüli vita, csak a Soros által fizetett média látja benne a magyar miniszterelnök kezét.

Orbán eltorzította a médiapiacot, amely napjainkban csak eljátsza a pluralitást, rendszerszerűen kivérezteti a független médiát és elképesztő nyomást gyakorol azok tulajdonosaira.

A kormány médiabirodalma növekszik, nincs szükség az Orbán kritikájának időrabló eltüntetéséhez, a tartalmat nem újságírók, hanem propagandisták készítik, akik jól tudják, hol a kritika határa és a patriotizmus mit nyel be.

Az Index.hu bukása a térség minden független újságiróját érinti. Az Index.hu újságirói civil bátorságról tettek tanubizonyságot, amikor elutasították az újabb nyomást. Fontos, hogy igazságuk és elszántságuk ne oldódjon fel a következő napok, hetek, hónapok rutinjában.

Éppen ezért fejezzük ki támogatásunkat és szolidaritásunkat. Hisszük, hogy sikerül a továbbiakban is győzniük, hogy a sajtó függetlensége és szabadsága nem üzlet és nem kompromisszum tárgya, mert ezek nélkül a jogállam elbukik és a diktátorok erősödnek. ”

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy a hátáron túli magyarságnak is már elege van Orbánék sajtószabadságot korlátozó lépéseiből, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, mit üzennek a felvidéki és erdélyi magyarok az anyaországnak.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here