Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Civilek tüntettek a szabadstrandok felparcellázása ellen a Velencei tó partján található kisváros, Gárdony Agárd városrészén.

Gárdony számára fontos a fejlődés, fontosak a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, rendezvények, DE NEM MINDEN ÁRON! A TÓ NEM ELADÓ!- hangsúlyozták a demonstráció szervezői, azon a tüntetésen hétvégén, amit a Fejér megyei kisvárosban tartottak.

A Hír Hugó korábban számolt  be arról, hogy a gárdonyi fideszes önkormányzat megváltoztatná a helyi építési szabályzatot. Ha a terveket változatlan formában megszavazza a testület, a strandok gyakorlatilag eladhatóak lesznek, és szállodákat lehet oda építeni.

Ezen tervek ellen tüntettek civilek a hétvégén a Napsugár strandon Gárdony szabad és tiszta partjáért.

Még a tüntetés előtt Agárdon járt Kunhalmi Ágnes. Az MSZP választmányi elnöke támogatásáról biztosította a tüntetőket, és elmondta: 2010 óta az összes természetes tavon megfigyelhető, hogy a NER-lovagokból verbuválódott új fideszes tőkésosztály lényegében kisajátítja a szabadstrandokat, ahol korlátlan beépítésekbe kezdenek és károsítják a természeti értékeket- fogalmazott az MSZP-s vezető

A civilek indítottak egy online petíciót is azért, hogy ne egy körbezárt, csak szűk réteg számára elérhető terület legyen a Velencei-tó, amit  demonstráció óta rengetegen aláírták. A petícióban többek között ez áll:

Ne a gazdasági érdekek legyenek az elsők, hanem az, hogy Gárdony és az egész Velencei-tó egy környezetbarát, fenntartható, élhető és mindenki számára szuper hely legyen! Szükség van a szabad partszakaszokra, a zöld területekre, a fizetés nélkül elérhető vízpartra, a szemetesekre, nyilvános illemhelyekre, megfelelő fürdő területekre a háziállattal és a háziállat nélkül érkező vendégek számára is.

Gárdony számára fontos a fejlődés, fontosak a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, rendezvények, DE NEM MINDEN ÁRON! A TÓ NEM ELADÓ!

Nem szeretnénk beépített, elkerített, csak az ott lakók számára elérhető, lezárt partszakaszokat. Nem szeretnénk, ha luxus lakóparkok vagy szállodák épülnének a zöld területek helyén. Van elég lepukkant, használaton kívüli vízparti telek, épület, szálloda, azok újrahasznosításáról gondoskodjanak, ne csökkentsék tovább a szabad és zöld területeket!

Ehhez pedig szükség van a nyílt, egyértelmű és átlátható kommunikációra és döntésekre! Ne hozzanak olyan döntéseket, melyek bizonyos emberek, vagy vállalkozói csoportok érdekeit helyezik a köz érdeke elé. Gárdony a gárdonyiaké, nem egyetlen emberé!

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy a Velencei tó partján tüntetnek az emberek Fideszék aljaskodása ellen, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, mi a valósság Magyarországon!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here