Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Munkások Újsága számolt be róla, hogy Tóth Ádám, az Igen Szolidaritás által támogatott jelölt tegnap a választás eredményét megtámadta. Határidőre benyújtott fellebbezésében azt kifogásolta, hogy ismeretlen tettesek a 2020. október 11. napján tartott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei időközi országgyűlési képviselőválasztáson a választáshoz kapcsolódóan jogszerűtlen módon jártak el. Új választás kiírását követeli.

Az MSZP-ből kiugrott Szanyi Tibor nevéhez köthető ISZOMM párt embere a  harmadik helyen végzett a Borsodi választásokon. Az elmúlt napokban napvilágot látott felvételek alapján Tóth Ádám megtámadta a Fidesz győzelmét,  fellebbezése  szerint az alábbi pontokban sérültek a választási alapelvek: a választás tisztaságának megóvása,
önkéntes részvétel a választási eljárásban, esélyegyenlőség a jelöltek és a jelölő szervezetek között, jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás) illetve Btk.-t ez utóbbival bűncselekményt követve el.

A beadvány indoklásában Tóth azt írja, hogy az október 11-i napon megrendezett időközi választással kapcsolatban több jogszabálysértésre is fény derült. Több településről is érkeztek jelzések, hogy a választópolgárokat gépjárművekkel csoportosan szállítják a szavazókörökhöz és a Fidesz-KDNP jelöltjemelletti voksolásra buzdítják, kényszerítik őket.

Több videófelvétel is tanúsítja, hogy a választópolgároknak tudomása volt arról, hogy készpénzben, illetve más egyéb kompenzáció útján anyagi előnyt ígértek nekik azért, hogy választójogukat a Fidesz-KDNP jelöltjének javára gyakorolják, ami nyilvánvalóan sérti a Ve. (választási eljárásról szóló törvény) fentebb meghatározott alapelveit.

Ezen jogszabálysértések kimerítik a BTK 350. §-a szerinti „Választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény” törvényi tényállását. Ezen bűncselekményből származó szavazatok is beleszámoltattak a végeredménybe.

A büntetőfeljelentést az illetékes rendőrkapitányságon megteszem. A jogellenes cselekmények közvetlenül befolyásolták a választás végeredményét, a leadott szavazatok számát és irányát. A befolyásolás mértéke ismeretlen, azt felmérni, hogy pontosan hány választópolgár adta le szavazatát kifejezett anyagi ellenszolgáltatás ellenében vagy kényszer hatására, nem lehetséges a kifogást tevő által, ez azonban nem értékelhető a terhére.

Tény, hogy a legtöbb (17.597 szavazat) és a második legtöbb (15.875 szavazat) szavazatot szerző jelölt között 1.722 szavazatnyi különbség van. Tehát az anyagi ellenszolgáltatással, kényszerrel befolyásolt választópolgárok száma, akik a Fidesz-KDNP jelölő szervezetek által indított jelöltre adták szavazatukat, legalább ezt a számot el kell hogy érje.

A csatolt bizonyítékokból megállapítható, hogy legalább százas nagyságrendben voltak, akik választójogukat a végül győztes jelölt javára gyakorolták az ellenszolgáltatás vagy a kényszer hatására, ekként torzítva a végeredményt, azonban a befolyásolt választópolgárok valós száma ezt jelentősen meghaladhatja, tekintettel arra, hogy a százas nagyságrend csak a csatolt videófelvétel egy pontján hangzik el.

Tóth a fentiekre hivatkozva a borsodi választás eredményének megsemmisítését kéri és új választás kiírására tesz indítványt.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: