Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Eddig több mint 15 ezren írták alá azt a vasárnap közzétett nyílt levelet, amely szerint Demeter Szilárd miniszteri biztosnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának azonnal le kellene mondania minden közéleti funkciójáról, és ki kellene vonulnia a közéletből. 

Ahogy a Hír Hugó is megírta Demeter szombaton írt cikket az Origóra arról, hogy „Európa Soros György gázkamrája” és hogy a magyarok meg a lengyelek jelentik ma az új zsidókat. A cikk hatalmas felháborodást váltott ki, magyar és nemzetközi zsidó szervezetek, illetve Izrael és az USA magyarországi nagykövetsége is elítélték Demeter szavait, amit a Fidesszel amúgy szívélyes viszonyt ápoló rabbi, Köves Slomó is ízléstelen, otromba provokációnak nevezett. Demeter egy ideig a Facebookon próbált kiállni a cikke mellett, végül visszavonta az írást, és törölte Facebook-oldalát.

A nyílt levél szerint Demeter „a holokauszt áldozatainak emlékével és a túlélők fájdalmaival visszaélve, Európa- és nemzetellenes szövegével, tudatosan provokál, békétlenséget és gyűlöletet szít. A legaljasabb módon tetszeleg egy nemlétező áldozati szerepben, miközben ő a bántalmazó, kiszolgálva a pillanatnyi kormány szégyenletes propagandáját”.

„A magyarokra hivatkozik, akiktől nem kapott felhatalmazást! Zavaros írásával minden jóérzésű honfitársát emberi méltóságában mélységesen megsértette. Alkalmatlannak és méltatlannak bizonyult, hogy a magyar kultúra, a közélet bármilyen területét irányítsa, azt képviselje.”

A petíciót Karácsony Gergely főpolgármester is támogatta. Az aláírók közt több közéleti szereplőt, művészt (köztük Erdély Mátyást, a Saul fia operatőrét, Parti Nagy Lajost, Spiró Györgyöt, Schilling Árpádot, Závada Pált) és politikust találunk, például Jávor Benedeket vagy Ungár Pétert.

Ahogy arról beszámoltunk vasárnap Bajnai Gordon volt miniszterelnök az Orbán Viktornak címzett nyílt levelében írt arról, hogy ha Demeter hétfőn is a kormány tisztviselője lesz, az arra utal, hogy a cikkében írottak a kormány álláspontját tükrözik.

A petíció szövegét itt lehet elolvasni és egyben aláírni.

A propaganda média nem fog beszámolni, hogy Fideszék okostojása mekkora botrányt kavart, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot facebookon, hogy mindenki lássa egy nap alatt már több, mint 15 ezren követelik a távozását.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: