Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ahogy a Hír Hugó már beszámolt róla, ma parlamenti választásokat tartanak Romániában, a nagy kérdés az, hogy az erélyi magyarok pártja az RMDSZ bekerül-e román törvényhozásba.

Komoly izgalmakat tartogat a magyarok számára a mai romániai voksolás, a legfőbb kérdés az, hogy az RMDSZ meg tudja-e ugorni az 5 százalékot. A héten mért kutatások szoros eredményt jósoltak és mindenki azt hangsúlyozta, hogy a részvételen fog múlni a magyar párt sorsa.

Már megjöttek a 8 és 10 órás részvételi adatok és ebből arra lehet következtetni, hogy ma este komoly bajban lehet az RMDSZ, ha ezek a trendek nem változnak.

A központi választási iroda (BEC) által közölt adatok szerint vasárnap 8.00 óráig az országban a parlamenti választásokon 1,29 százalék szavazó adta le voksát, ami számszerűsítve 236 103 szavazót jelent.

A számokból az is kiderül, hogy a legkevesebben három fontos magyar megyében voksoltak: Kovászna (0,80), Hargita (0,8), Beszterce-Naszód (0,95).

A 10 órás adatokban némi javulás érzékelhető, de arányaiban még mindig a legkevesebben Kovászna megyében szavaztak, ott 10 óráig a választásra jogosultak 3,5 %-a ment el voksolni. A sereghajtók között van ugyanakkor, Beszterce-Naszód megye 3,71%-kal,  Máramaros 3,94%-kal.

Jó hír, hogy az RMDSZ szempontjából iszonyat fontos Hargita megyében megönt 10 órára a szavazási kedv, de még így is kb. 1 százalékkal kevesebben járultak az urnákhoz a megyében, mint 2016-ben.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke ezúttal is szülőfalujában, Csíkkarcfalván szavazott, és nem véletlen, hogy mindenkit szavazásra buzdított. “A mai szavazás azért különleges, mert történelmi lehetőség előtt állunk. Ha bátrak vagyunk, és megdolgozunk érte, ma este győzni fogunk! 9-kor zárnak az urnák, de addig nagyon sok dolgunk van. Nem lenne jó, ha a magyar emberek otthon maradnának, és mások döntenek helyettük. Ezért minél többen vegyünk részt a szavazáson, döntsünk mi a jövőnkről.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: