Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Hír Hugó is beszámolt róla, hogy a józsefvárosi gyerekeken áll bosszút a Fidesz, mert nem képesek felfogni, hogy elvesztették a hatalmukat- A kerület ellenzéki polgármestere Pikó András számolt be még január elején, hogy a kormányzatnak vissza kell fizetniük a káptalanfüredi gyermeküdülőjükre kapott pénzt. 

A dolgot Szél Bernadett ellenzéki képviselő nem hagyta annyiban, az ügyben tett lépéseiről Facebookon számolt be, íme:

Január közepén azzal a kérdéssel fordultam az EMMI-hez, hogy Szabó Tünde államtitkár – korábbi döntését visszavonva – miért nem támogatja a Józsefvárosi Önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülőjének fejlesztését, büntetve ezzel a kerületi gyerekeket. A konkrét kérdéseimre szokás szerint nem kaptam választ, de sok minden leszűrhető a minisztérium reakciójából.

Kocsis Máté hiába adott elő színjátékot arról, hogy visszaszerezte a kerület számára a kormány által elvont pénzt, valójában nem szerzett vissza semmit: a támogatást elvonják, annak összegét vissza kell fizetnie az önkormányzatnak, amelyet egy új támogatási szerződés ígéretével belekényszerítenének egy beláthatatlan ideig tartó és beláthatatlan kimenetelű egyezkedésbe.

A válaszból az is kiderül, hogy kormány nem gyermeküdülőt akar Káptalanfüredre, hanem egy többször megbukott, 2015-ös Simicska-Kocsis-féle terv szerinti, eltúlzott méretű sportlétesítményt építtetne egy arra alkalmatlan területen.

A válasz persze mélyen hallgat arról, hogy ezeket a korábban többször visszadobott terveket maga az állami Beruházási Ügynökség (BMSK) találta alkalmatlannak közbeszerzési eljárás megindítására.

A minisztériumi válasz azt is elhallgatja, hogy épp az új önkormányzati vezetés tette rendbe a terveket, és a módosításra az EMMI 2020 augusztusában előzetesen rá is bólintott. Most azonban már kifogásolják ezeket a módosításokat, és megpróbálják a jelenlegi önkormányzat nyakába varrni a 2015 és 2019 között elrontott beruházás következményeit.

Ahogy már a kérdések benyújtásakor is írtam, mindez egyértelműen arra utal: a kormány célja, hogy a 2022-es választásokra semmiképpen ne adhassa át a tábort az ellenzéki vezetésű önkormányzat.

Ez pedig úgy lehetséges, ha az eredeti, többször visszadobott fideszes terveket kényszerítik rá az önkormányzatra, mert akkor garantált, hogy még tovább csúszik a projekt.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: