Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Hír Hugó is beszámolt már róla, hogy Trump elnököt az összes ügyvédje faképnél hagyta az ellenne indult alkotmányos felelősségre vonási eljárásban a védelmét nem vállalták. Hogy mekkora bajban is van a leszerepelt jobboldali politikus, jól illusztrálja egy napokban kiszivárgott levél. Trump egy helyesírási hibáktól hemzsegő hivatalos levéllel próbál védekezni.

Bár már hivatalosan is leköszönt Trump, azonban alkotmányos felelősségre vonási eljárás indult ellene, amit impeachmentnek neveznek hivatalosan, erre a január eleji, Capitoliumban történt zavargások miatt került sor, azzal vádolták meg, hogy ő buzdította az embereket a lázadásra. Ő az egyetlen olyan, akit elnöksége alatt kétszer is felelősségre vontak.

Azt, hogy Trump környékén totális az összeomlás mi sem bizonyítja jobban, hogy öt ügyvédje hagyta ott a vele szemben indított vádeljárás tárgyalásai előtt. A CNN forrásai szerint a jogi stratégiával kapcsolatos nézeteltérések miatt.

Így vélhetőleg a leszerepelt elnök saját maga próbálja összefabrikálni a védekezését, kevésbé profi ügyvédekkel. Trump egy hivatalos levélben reagált a felelősségre vonására, ám már a legelején egy csúfos helyesírási hibával kezdte.

Judd Legum újságíró vette észre, hogy a február 2-án közzétett levélben elírták az Amerikai Egyesült Államokat, United States helyett Unites States lett. Mivel a számítógép billentyűzetén az S és a D betű egymás mellett van, valószínűleg egy egyszerű elütés történt, mégis kínos abba belegondolni, hogy egy ilyen hibát nem vettek észre.

Több hiba is volt még a levélben, például tévesen idéztek az Egyesült Államok alkotmányából. Ennél nem is kellett több, hogy az emberek azonnal el kezdjék cikizni a volt elnököt és az ügyvédeit, akik a levél megfogalmazását intézték: „Mégis hogy lehet ennyi hiba ebben a levélben?

Azt hittem, hogy Trumpnak a legjobb és legokosabb emberek dolgoznak.”, „Tényleg nem ismer egy olyan ügyvédet sem, aki tud helyesen írni?”, „Kezdem azt gondolni, hogy Trump elnökségének lényege a hanyag jogi munka normalizálása volt.”, „Trumplanden tényleg nincs egy helyesírási kézikönyv? Vagy nem merik az elírásokat megmutatni a nagyfőnöknek?” – írták a kritikusok.

Vannak, akik meg vannak győződve arról, hogy Trumpra akár börtön is várhat, ugyanis több ügyész is bűnügyi vizsgálatot indított ellene az üzleti tevékenységére vonatkozóan, írta meg az Index, köztük van Cyrus Vance manhattani kerületi ügyész, illetve Letitia James, New York államügyésze.

A Fehér Ház már elfogadta a felelősségre vonását, de a szenátus fog tárgyalni az eljárás lefolyásról, ami a február 8-ai héten veszi kezdetét. Ha megszavazzák Trump felelősségre vonását, akkor a 2024-es elnökválasztásokon biztosan nem vehet részt, de a fő cél az, hogy egész életére eltiltsák mindenféle tisztség viselésétől.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: