Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor ma is megjárta a magyar rádió stúdióját, ahol kifejtette: „Miért gondoljuk, hogy az európaiak okosabbak lennénk, mint mi? Ez egy hipotézis. Én nem bízom jobban a brüsszeli szakemberekben, mint a magyarban. Saját magunkban kell bízni, Müller Cecíliában kell bízni, a magyar professzorokban kell bízni” 

Persze, a világ összes kincséért sem akarunk mi kötözködni miniszterelnök elvtárssal, bízzunk mi Müller Cecíliában is, csak hát tetszik tudni volt az az e-mail, amit Hadházynak küldött, amivel kamu dumával pattintották le a képviselő urat…

Na de ne kanyarodjunk el a tárgytól mert ma is sziporkázott a mi népvezetőnk.

A már beoltottakkal és a fertőzésen átesettekkel együtt 700 ezer védett ember van Magyarországon – mondta a Kossuth rádióban péntek reggel Orbán Viktor, aki beszámolt a friss járványadatokról. Aszerint 1860 új fertőzöttet találtak, és elhunyt 99 beteg.

A miniszterelnök közölte, nem készül további szigorításokra a stagnáló, illetve romló számok ellenére. “Szerintem van annyi vakcinánk, hogy annyit tudjunk javítani a helyzeten, mint a természetes romlás. Ezt a két tendenciát kell figyeli.”

Orbán elmondta, hogy húsvétra be tudunk oltani több mint kétmillió embert, ha elkezdünk a kínai vakcinával oltani, május végére elérheti a szám a 3,5 milliót, júniusra pedig meghaladhatja a hatot.

“Portyázókat és fürkészeket mindig mozgatni kell, ha valahol pár százezer vakcina leesik a teherautóról, ott kell állnia egy magyar portyázónak, hogy elkapja.”

Nos itt álljunk meg egy szóra. Az utóbbi hónapokban okos bácsik és nénik többször mondták el nekünk, hogy a legfontosabb a  nyájimmunitás elérése.  Akkor most tisztázzuk, hogy mi az a nyájimmunitás, olyan immunitás egy fertőző betegséggel szemben, amely úgy jön létre, hogy a népesség egy bizonyos részének beoltása, vagy kigyógyulása védettséget biztosít a beoltatlanok számára is.

A Covid19-pandémia esetében 70 százalékra becsülik, de nem lehet pontosan megmondani ezt az értéket.

Nos ebből két dolog következik, hogy sem húsvétra sem pünkösdre nem lesz akkora mértékű az átoltottság, hogy elérjük a nyájimmunitást, amit talán júniusra fogunk alulról súrolni.

Nos, hogy akkor ebből mikor lesz az, hogy az élet visszatér a normális kerékvágásba? Ahogy figyeljük itt a vezető okosak nyilatkozatait na ezt ők se tudják, az biztos, hogy nem 1-2 hónap lesz ez még.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: