Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla a csepeli késes támadó, Ó. Bence nem először hajtott végre politikai támadást ellenzékiekkel szemben. Eddig azonban megúszta a börtönt.

A nyomozási bíró az ügyészi indítvány alapján elrendelte a csepeli késes támadó letartóztatását, közölte szombaton a Fővárosi Főügyészség. A 37 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy csütörtökön reggel egy késsel megsebezte egy nő arcát a 151-es buszon Budapest XXI. kerületében, a Szent Imre téren.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nő a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló Free SZFE maszkot viselte. A rendőrök hajtóvadászatot indítottak a támadó után, és még aznap délután elfogták Ó. Bencét.

Ugyanarról a férfiról van szó, aki korábban egy újságírót és egy politikust is megtámadott.

Az ügyészség a szombati közlemény szerint „kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésére látott lehetőséget”, így látták csak biztosíthatónak, hogy a férfi jelen legyen, ne veszélyeztesse a bizonyítást és ne követhessen el újra bűncselekményt.

A kerületi ügyészség a kiemelt tárgyi súlyú ügyben a férfi mielőbbi elszámoltatása érdekében gyorsított eljárásban bíróság elé állítást tervez, írták. A letartóztatásról szóló végzés fellebbezések miatt nem végleges.

Ó. Bence nem először támadt, 2018-ban az egyik vezető hírportál munkatársa a Corvin-negyednél tudósított az országgyűlési választásról, amikor észrevette, hogy valaki feltűnően nagy hévvel tépkedi le ez egyik ellenzéki jelölt választási plakátjait a megállóban. A telefonjával készített fotókat, hogy azokat beküldje a szerkesztőségnek.

Oda jött hozzám és megpróbálta kicsavarni a kezemből a telefont, aztán bekapta a bal hüvelykujjamat és hosszan ráharapott. Csak azután engedett el, hogy mondtam, kitörlöm a képeket – nyilatkozta a Telexnek az újságíró, aki a nevét azért nem vállalja, mert már más szakmában dolgozik.

A férfi ezután felszállt a 4-6-os villamosra, Ó. Bence viszont követte, szidni és köpködni kezdte az újságírót, miután azzal fenyegette meg, hogy „hazáig követi és megöli”, az újságíró vészjelzővel megállította a villamost, de mire a rendőrök és mentők kiértek a Mester utcai megállóba, Ó. Bence elfutott. Ezt az esetet Ó. Bence megúszta.

2019-ban is támadt Ó Bence, április 18-án, az Európai Parlamenti választási kampányban az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáinak ment neki a Móricz Zsigmond körtéren.

Az akkori nyilatkozatokból kiderül, hogy a a férfi az egyik szocialista „idősebb aktvitanőt elkezdte lelocsolni a palackban lévő piros löttyel, majd hozzávágta a palackot, miközben hangosan szidta az MSZP-t.

Torzsa Sándor, az MSZP ifjúsági szervezetének, a Societasnak az elnöke ekkor lépett oda megvédeni a társát, mire a férfi nekitámadott: “nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott.

Bár a támadó itt is elfutott a helyszínről, de a rendőrök ekkor viszont már elfogták a férfit, garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatására. Ezt az ügyet is megúszta börtönbüntetés nélkül eddig: „Az első fokon eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság 2020 novemberében hozott ítéletet, és az ügyészi indítvánnyal szemben pénzbüntetésre és közérdekű munka büntetésre ítélte”

A Telex írta meg, hogy további három bűncselekményt is megúszott már Ó. Bence. 2017 májusában és októberében lopás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, 2017 júniusában pedig felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt közérdekű munka büntetést szabott ki vele szemben a bíróság, válaszolta a Telex kérdésére a Fővárosi Főügyészség sajtóosztálya.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: