Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy a HírHugó is beszámolt arról, hogy Dr. Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője levélben fordult  az EBESZ-hez a választások tisztasága felett is őrködő nemzetközi szervezethez.

 

Az EBESZ megfigyelői januárban Magyarországra érkeznek a voksturizmus és a választási csalás egyértelmű veszélye miatt. Mindezt Matteo Mecacci, az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Irodája igazgatója erősítette meg Dr. Lukács László Györgynek, a Jobbik országgyűlési képviselőjének küldött válaszlevelében – áll a párt közleményében.

A jobbikos képviselő azért fordult az EBESZ-hez, mert a demokratikus értékek aláásásának tartja azt, hogy „az Orbán Viktor vezette Fidesz törvénymódosítással legalizálta a voksturizmust.

Ezzel ugyanis a jelenlegi kormánypárt fiktív lakcímekkel, a szavazók utaztatásával, illetve szállításával nagymértékben képes befolyásolni a parlamenti választások eredményét.

Ugyanis a magyar választási rendszer egyik lényeges azonosító adata a személyek lakcíme, amely meghatározza a szavazás helyszínét, és magában hordozza a helyi és országos közügyekbe való beleszólás módját is.

Az Országgyűlés múlt héten szavazta meg a javaslatot, mi szerint a fiktív lakóhely létesítése vagy az abban való közreműködés nem lesz büntetőjogi kategória, a lakóhely csak egy kapcsolattartási címmé változik. „Nem büntethető tehát, de melegágya a visszaéléseknek – a tapasztalat pedig az, hogy ahol Orbánék visszaélhetnek, ott vissza is fognak” – írják.

A választások tisztasága felett is őrködő nemzetközi szervezet komolyan veszi az Orbán-féle trükköket, így a voksturizmust lehetővé tevő javaslattal kapcsolatban már januárban hazánkba látogatnak (erről szól a mellékelt levél is)- írja Lukács

A politikus hozzáteszi, hogy a választások tisztasága nem csak nemzetközi fellépés kérdése. Éppen ezért, arra buzdítok mindenkit, hogy jelentkezzen szavazatszámlálónak a választások napjára, hogy ne lehessen elcsalni vagy rosszhiszeműen befolyásolni a 2022-es választásokat egyetlen egy faluban, vagy városban sem. Ha szeretnél tenni te is a tiszta választásokért itt jelentkezz.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: