Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha ló nincs jó a szamár is, alapon ma Orbán Viktor azzal bizonyíthatta hűségét Putyinhoz, hogy az egyik leg Putyin-barátabb állam vezetőjével  tárgyalt Belgrádban. Alekszandar Vucic szerb államfővel Orbán Viktor miniszterelnök szombat reggel találkozott- írja az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője tájékoztatása alapján.

A megbeszélésen, amelyen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett, az orosz ukrán háborúról, Európa biztonsági helyzetéről, a Nyugat-Balkán uniós perspektíváiról valamint a szerb-magyar gazdasági együttműködés aktuális kérdéseiről volt szó.

Orbán Viktor és Aleksandar Vucic leszögezte: Magyarország és Szerbia is békét szeretne. Országaink érdeke, hogy kimaradjunk a háborúból, mert háborúban nem lehetséges a gazdasági fejlődés. A két vezető szombaton közösen részt vesz a Budapest-Belgrád vasútvonal Belgrád-Újvidék szakaszának ünnepélyes átadásán, Újvidéken.

Emlékezetes, hogy a régió három országának miniszterelnöke, Mateusz Morawiecki lengyel, Petr Fiala cseh és Janez Jansa szlovén kormányfő kedden Kijevbe látogatott, hogy találkozzanak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, és így demonstrálták, hogy az EU kiáll Ukrajna függetlensége és szuverenitása mellett. A Kormányzati Tájékoztatási Központ akkor arról tájékoztatott: a miniszterelnök tud a látogatásról, de most nem megy Kijevbe.

Aleksandar Vucic szerb elnök ellenben többször is közölte, hogy a nemzeti érdekeikkel összhangban Szerbia nem vezet be Oroszországgal szemben szankciókat. Március 5-én Oroszország ukrajnai inváziója mellett tüntettek Belgrádban, ahol sokan baráti államnak tekintik Oroszországot és nem hisznek a nyugati médiában megjelenő híreknek.

Mi pedig arról írtunk pont tegnap egy vélemény cikket, hogy arra semmi garancia nincsen, hogy Orbán az április 3-ai országgyűlési választások esetleges megnyerése után az EU-ban nem egy orosz érdekeknek megfelelő politikát kezd el képviselni. Most kampány van, ebbe a politikába belebukna, de a választások után már szabadon vétózhat Putyin érdekeinek megfelelően.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: