Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Hír Hugó is beszámolt róla, hogy reggel robbant a választás legnagyobb botránya. Marosvásárhely mellett egy hulladéklerakatban egy teljes zsák kidobott és részben elégett magyarországi választási szavazólapra bukkantak. A videófelvételeken az látszik, hogy  nem a Fideszre volt kitöltve. 

Az ügyben meglepő fordulat történt. Ugyanis ez a csalás már a Fideszék által gründolt választási irodának is sok volt: Ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést. Mint írják: további tájékoztatás várhatóan az eljárás későbbi szakaszában adható.

A punctul.ro/pontmaros helyi portál újságírója videófelvételt is készítette a szavazólapokról

A Nemzeti Választási Iroda a fentiekre tekintettel is felhívja a levélben szavazásra jogosultak figyelmét, hogy a szavazási levélcsomagot a személyes kézbesítés mellett egyéb – meghatalmazással nem rendelkező – személy általi kézbesítéssel is le lehet adni. Ezért a levélcsomag átadásakor a választónak kiemelt figyelmet kell fordítania a bizalmas küldeményre, hogy az iratok biztonságban vissza is érkezzenek a későbbiekben az NVI-hez.

Az Iroda szintén felhívja a levélben szavazók figyelmét, hogy szavazási levélcsomagjukat a személyes leadás mellett postai úton is célba juttathatják, ez szintén garantálja, hogy a feladott küldemény sértetlenül megérkezzen.

A levélszavazatot és a szavazási iratot tartalmazó borítéknak előbbi esetben a választások lezárásáig, tehát április 3-án 19.00-ig meg kell érkeznie az NVI-hez – közölték.

A mai nap során a TASZ is büntetőfeljelentést tett az Erdélyben elégetett levélszavazatok ügyében

„Az eddigi legsúlyosabb visszaélésekről érkezett hír a levelében szavazás kapcsán: a sajtó által bemutatott fényképek tanúsága szerint Erdélyben egyszerűen megsemmisítették az ellenzékre leadott szavazatok egy részét.

A levélben szavazás jelenlegi rendszere alkalmatlan arra, hogy a választópolgárok szabad, befolyástól mentes és biztonságos joggyakorlását biztosítsa. Ez a párhuzam büntetőjogi értelemben is igaz, ezért feljelentést teszünk választás rendje elleni bűncselekmény miatt” – írta közleményében a Társaság a Szabadságjogokért.

Márki-Zay Péter, az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje is reagált arra a hírre, hogy Erdélyben, a Maros megyei Jedd mellett egy zsák félig elégett, kitöltött, az ellenzékre leadott szavazólapot találtak.

Mindig is tudtuk, hogy csalnak a választáson, de most mindenki láthatja, hogy milyen eszközökkel. Úgy tűnik, egyre többen gondolják Erdélyben is, hogy a Fidesznek mennie kell.

Ők pedig annyira rettegnek a vereségtől, hogy még a legegyértelműbb csalástól sem riadnak vissza: szó szerint szemetet akartak csinálni a választói akaratból – fogalmazott Márki-Zay Péter. Szerinte meg kell semmisíteni az összes határon túli levélszavazatot, mert választási csalás történt.

A propaganda média igyekszik agyon hallgatni az erélyi levélszavazási botrányt, de ez nem maradhat titokban, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa milyen csalások történnek a levélszavazatokkal.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: