Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla, délután jelent meg a hír, hogy távozik Palkovics László energetikáért is felelős miniszter az Orbán-kormányból. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a miniszter távozására Facebookon reagált, íme:

Palkovics döntése egyértelmű beismerés! Az Orbán-kormány energiapolitikai ámokfutása után ennek így kellett lennie. Az elmúlt 4 hónapban mintegy 150 kérdéssel, nyílt levéllel, javaslatokkal próbáltam felhívni Palkovics László figyelmét arra, hogy a rezsicsökkentés korábbi rendszerének megszüntetésével olyan problémákat okoztak az embereknek, amelyeket nem lehet az egységsugarú államtitkári fideszes panelmondatokkal lerázni.

Palkovics döntése egyértelmű beismerés. Beismerése annak, hogy így nem lehet döntéseket hozni. Beismerése az elhibázott és indokolatlan energiaügyi intézkedéseknek:
a brutális lakossági áram- és földgázáremelésnek, az önkormányzatok, szociális intézmények, iskolák, óvodák, orvosi rendelők „védett” ellátásból történő kidobásának,
a háztartási méretű naperőművek hálózati csatlakozása felfüggesztésének.

Annak, ahogyan figyelmen kívül hagytak egész társadalmi csoportokat egyes döntéseknél: a többgenerációs családi házban élőket, a kizárólag áramot használókat. Mindez természetesen nem mentesíti az Orbán-kormányt és a Fideszt az elhibázott döntésekért.
Van mit javítani. A sajtóban Lantos Csabát említik lehetséges utódként.

A gázkereskedelemre nyilván lehet rálátása, hiszen 2009 óta a hírhedté vált MET Holding elnöki pozícióját is betölti. Nem akarok előzetesen hangulatot kelteni, de nem biztos, hogy az ország számára a legelőnyösebb választás. Ha igaz.

Mindenesetre az MSZP RezsiSTOP-ra irányuló javaslatai ott vannak az Országgyűlés előtt.
A 12 forintos paksi áramot adják annyiért, amennyibe az kerül, csökkenjen a lakossági rezsi adója 5 százalékra, vonják vissza a rendszerhasználati díjak emelését, legyen egy garantált energetikai alapszolgáltatás, legyenek ingyenesek az előre fizető mérőórák és a visszakapcsolás, és induljon országos szigetelési program! Palkovics lemondásával egy ember legalább már vállalta a felelősséget. Orbán vajon mikor fogja vállalni?


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: