Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Meg van az aljas zsenialitása annak, hogy Orbánék Karácsony és két ünnep között farigcsálták a költségvetést és bizony abban sok piszkosság is van. Ki fog karácsonykor tüntetni? Sőt, még az embereknek az ilyen hírekre sincs kedvük kattintani. Ezekre hívja fel a figyelmet Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke is egy újévi interjúban.

Lehet látni, hogy itt hirtelen adóemeléseket jelentenek be. Illetve be sem jelentenek, csak megjelenik egy közlöny éjszaka, és kiderül hogy egy iparágra új terheket vetettek ki- szögezte le a megállapításait Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke is egy újévi interjúban

A gazdasági szakember megjegyzi, hogy a kiadási tételeknél olyan nagy, bontatlan alapok vannak, amelyekről nem lehet tudni, mi van bennük, talán az sem tudja, aki csinálta, vagy pedig egyszerűen nem akarják az adófizető orrára kötni, mire költik a pénzt. (…) Az látszik, hogy sebtében készült, nem úgy, ahogy egy ország költségvetési tervének készülnie kellene.

Ezt támasztja alá az is, amiről már tagnap írt a Hír Hugó is, hogy annyira összecsapott a költségvetés, hogy még a megyék neveit sem sikerült lecserélniük vármegyékre, felmerült az is, hogy lehet el sem olvasta Orbán, hogy mit ír egyáltalán alá.

Arra, hogy Orbánék egy tisztességes megszorító csomagot tettek titokban a magyarok karácsonyfája alá, márt több gazdasági szakember is felhívta a figyelmet. Vajda Zoltán, a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette „minden magyar állampolgár, az újszülöttől az aggastyánig, több mint 100 ezer forinttal több áfát fog fizetni” jövőre  „Mi ez, ha nem a bődületes megszorításnak a költségvetése?”- tette fel a kérdést a közgazdász

Vajda arról is beszélt, hogy a kormány 2023-ban is brutális mértékű pénzromlással számol ugyanis a a mostani rendeleti költségvetésben már 15%-os inflációval számolnak az új évben. „Én tartok tőle, ez is inkább csak az optimista szám lesz sajnos” – kommentálta Vajda. Mindemellett drámai, hogy nyáron még Orbánék 4,1%-os gazdasági növekedést tervezettek, a mostani rendeletiben 1% körüli számmal számolnak.

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: