Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ATV híradója számolt be róla, hogy gyorsított ágazati vizsgálatot indít a Gazdasági Versenyhivatal a tej- és tejtermékek hazai piacán, miután felmerült a versenytorzulás – közölte az ATV Híradójával a GVH szóvivője. 

A Hír Hugó is több ízben felhívta a figyelmet, hogy mára a félzsírós túró kilója 3375  forint a kilója akciósan, ha nem lenne akciós, akkor 4220 Ft-ért adnák. Azt is kiszámoltuk, hogy mára luxus étel lett a túrós tészta, hiszen a tejföl ára is az egekbe szökött. A drágulás alól  nem kivétel a trappista és más sajttermékek sem.

Az ATV híradója szerint nem csak tejtermékek ára drágult meg brutálisan az elmúlt hónapokban. Az ATV minden hónapban bevásárlást tart, amikor a legalapvetőbb élelmiszerek kerülnek a kosárba.

Az ATV számolt be Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatáról

A csatorna arra hívja fel a figyelmet, hogy a fürtös paradicsom brutálisa megdrágult, kilójáért ezer forinttal kell többet fizetni. Emellett a sertéspárizsi és az alma kilója is több mint 70 százalékkal lett drágább, mint novemberben.

Az ATV Híradójának megszólaló Horváth Bálint elmondta, hogy a a Gazdasági Versenyhivatal nem árhatóság, ugyanakkor a versenyek oldaláról vizsgálnia kell azt a kérdést, hogy az élelmiszerlánc szereplői nem összebeszéltek-e az árképzés során, illetve milyen gyakorlat szerint képezték az áraikat, valamint tapasztalható-e magatartásukban valamilyen versenyjogsértés, kartellezés, összebeszélés vagy például erőfölénnyel való visszaélés.

A Gazdasági Versenyhivatal gyorsított ágazati vizsgálat keretében a kiskereskedelmi élelmiszerpiac más szegmenseit is vizsgálja a jövőben.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: