Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bodnár Zoltán, a Demokratikus Koalíció szakpolitikusa, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a Fitch nemzetközi hitelminősítő Magyarországra vonatkozó negatív  előrejelzése már a második a sorban, fogy a levegő az Orbán-rendszer körül

Bodnár Zoltán felidézi, hogy a Fitch hitelminősítő negatívra állította a magyar állam adós-besorolásának kilátását, Ez azt jelenti, hogy az egyik legnagyobb hitelminősítő szerint az Orbán-kormány által kibocsátott devizakötvényeket már csak egy hajszál választja el a bóvli kötvények kategóriájától.

A MNB volt alelnöke szerint ez az Orbán-rendszer gazdaságpolitikájának; a történelmi mélységeket is megjárt forint, az orbáni infláció, a magas kamatok, a rezsiemelés és az uniós pénzek felfüggesztésének egyenes következménye.

A politikus kiemeli, hogy a Fitch hangsúlyozza, hogy az uniós források levívására vonatkozó megállapodás alapján az Orbán-kormány csak akkor jut pénzhez, ha valamennyi jogállamisági feltételt teljesíti.

 

November óta van olyan élelmiszer, ami 70 százalékolt drágult a boltokban. Részletek>>>

A kormány alibi intézkedései csak késleltetik a pénzek folyósítását, és ez tovább növeli az orbáni gazdaságpolitika hitelességével kapcsolatos kételyeket, és negatívan hat a befektetői hangulatra- véli Bodnár, hozzátéve:

A Fitch negatív előrejelzése már a második a sorban, tavaly augusztusban a másik legnagyobb hitelminősítő intézet változtatta stabilról negatívra az Orbán-kormány kockázati besorolását.

A szakember leszögezi, hogy fogy a levegő az Orbán-rendszer körül. Az egész világ látja azt, amiért az Árnyékkormány létrejött: Orbán Viktor nem fogja tudni kihúzni Magyarországot abból a válságból, amibe 12 év rombolással taszította.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: