Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pár napja robbant a bomba, hogy rekord gyorsasággal, már augusztus 1-től tíz magyarországi vasútvonalon megszűnik a vasúti közlekedés. Ez a döntés nem csak az ellenzéki politikusok háborodtak fel, hanem Csach Gábor Balassagyarmat fideszes polgármestere is, ezért  levelet írt  Lázár Jánosnak, arra kérve a minisztert, hogy gondolja át a döntést.

 

Csach Gábor Balassagyarmat fideszes polgármestere levelet írt Lázár Jánosnak, mivel a MÁV vonalbezárás súlyosan érinti a város térségét, A megszűnő vasútvonalak között van Balassagyarmat és Ipolytarnóc közötti viszonylat, ráadásul a vonalat pont augusztus 1-re újítják fel az árvízkárok után.

Ahogy a polgármester fogalmaz, információkérés és tiltakozás miatt kérelmet írtam Lázár János miniszternek, melyben a polgármester nehezményezte, hogy a minisztérium menetrendjében nyoma sem volt ennek a döntésnek, így az érintetteknek sem volt esélye reagálni rá.

Hozzáteszi, a vonal megszüntetésével a már megkezdett felújítási munkálatok is teljesen értelmetlenné válnak, ami a MÁV vezetőség részéről „nem éppen szakmai következetességre vagy stratégiai gondolkodásra vall”.

Csach a levélben azt is írta, „nagyfokú felelőtlenség” lenne a nemzetközi közlekedési kapcsolatok elvágása. A megszüntetésre ítélt mellékvonalak közül ugyanis ez az egyetlen, amely meglévő, kiváló állapotú és teherszállításra ma is használt határon túli kapcsolattal rendelkezik Losoncig. Szerinte hosszú távon az ilyen kapcsolatok elvágásáról szóló döntések a Kárpát-medence „vérkeringésének” további csonkulásával járnak.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy az MSZP közleményben tiltakozik a MÁV vonalak bezárása ellen, szerintük hogy a mellékvonalak elsorvasztása súlyos csapás a vidéki Magyarországnak. Az párt szerint az elmúlt 13 évben az egymás követő Orbán-kormányok semmilyen érdemi fejlesztést nem hajtottak végre a mellékvonalakon, pedig jelenleg Lázár Jánosnak külön minisztériuma van a közlekedés fejlesztésére.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: